VadeVi
El ministeri d’agricultura no resoldrà fins a finals d’any les noves autoritzacions de vinya

En la reunió d’aquesta setmana del Consell Regulador de la DO Cava el representant del ministerid’agricultura, Luís Leza va assegurar que no serà fins d’aquí a 10 dies que es donaran a conèixer les autoritzacions de vinya pel 2018 tot i que s’havia anunciat que seria abans d’aquest divendres 15 de desembre.

Així les coses caldrà esperar per veure si finalment el MAPAMA, contemplarà la sol·licitud de la DO Cava de restringir les noves autoritzacions pràcticament a zero.

Per tercer any consecutiu, el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Cava, sol·licita al Ministeri d’Agricultura que no s’autoritzin ni reconversió ni replantació de vinya, i que les de nova plantació siguin pràcticament zero.

Una proposta que no sempre ha agradat als cavistes valenciats i extremenys que en algunes ocasions han interpretat que els productors catalans, que suposen el 95% de la DO Cava, volien frenar el creixement de les zones de fora de Catalunya.

Tant que l’any passat van acudir directament al Ministeri per negociar.

Des de la DO Cava argumenten que un increment excessiu de les plantacions i per tant de la producció, podria provocar un abaratiment dels preus tenint en compte que el mercat no podria absorbir tanta oferta.

És la UE qui determina per a cada un dels Estats membres quina és la superfícies que s’autoritzarà en general. Qui pren la decisió, per a cada una de les denominacions d’origen és el Ministeri d’Agricultura, però els Consells Reguladors de les DOs, poden sol·licitar una restricció en les noves autoritzacions amb el vist i plau del Govern Espanyol.

Tot fa pensar que per tercer any consecutiu el Ministeri no aprovarà la proposta de la DO Cava.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa