VadeVi
El cava Montargull ara també fa la criança amb suro
  • CA
Montargull, els caves premium de Miquel Pons canvien d'imatge

!--akiadsense-->

La gran novetat d’aquest any a MIquel Pons és que el seu cava Montargull Gran Reserva ara fa la criança amb tap de suro. De fet que se sàpiga, a Catalunya només són tres els cellers que utilitzen aquest material per a la criança dels seus escumosos.

Es tracta d’un Gran Reserva Brut Nature 2014 d’edició limitada amb només 1.000 ampolles, d’elaboració totalment manual, fermentat i envellit amb suro un mínnim de 48 mesos al celler. Es fa amb el mètode tradicional, amb raïm selecciionat de finques pròpies i un cupatge de 60% de macabeu i 40% de xarel·lo. Asseguren que el tap de suro li aporta complexitat, un lleuger toc de tanins i notes de fusta, i que tambe redueix l’oxidació perquè genera un cava “viu i fresc”, afirmen.

Aprofitant l’avinentesa d’aquesta novetat s’ha renovat la imatge de la gamma Premium ue d emoment te dues referències però amb la voluntat d’ampliar-los en breu. Així, el Montargull Gran Rserva canvia de cara de la mateixa manera que canvia d’elaboració, però també ho fa el Montargull Gran Reseva Xarel·lo Barrica 2012. D’aquest se’n fan 5.000 ampolles. S’elabora amb un xarel·lo de les vinyes més velles fermentat i criat en botes noves de roure. I asseguren que això li dona una bombolla permanent i cremosa.

La nova imatge de la Col·lecció Premium de Miquel Pons, Montargull és un homenatge al nom familiar dels propietaris del celler que van iniciar la producció de cava ara fa 26 anys a La Granada del Penedès. Aquesta noves referències es poden trobar ja a les botigues i tenen preus que oscil·len entre els 25 i els 30 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa