VadeVi
Els pagesos extremenys, amatents al que faci el seu govern per evitar que la DO Cava tingui més poder
Juan Metidieri, el el president d'APAG Extremadura Asaja
Juan Metidieri, el el president d’APAG Extremadura Asaja | Cedida

!--akiadsense-->

El viticultors del cava d’Extremadura valoren positivament la decisió de la Junta d’Extremadura d’interposar un recurs contra el Reial Decret que preveu la cessió de la potestat de limitar el creixement de la DO Cava al seu Consell Regulador. Ara bé, el seu president, Juan Metidieri ha anunciat que “estaran molt pendents i alerta. I en cas que des de l’administració (extremenya) no es faci res, nosaltres prendrem les mesures legals necessàries per evitar aquest abús. No pot ser que l’àrbitre del partit sigui la denominació d’origen”.

APAG Extremadura Asaja ja va criticar durament al govern de Sánchez per haver donat més competències a la DO Cava en detriment del Ministeri d’Agricultura. En un comunicat asseguraven que aquesta decisió, que la DO Cava pugui limitar el seu creixement, va en contra dels interessos dels productors extremenys.

Juan Metidieri recorda que “hi ha interessos enfrontats entre els productors catalans i els de la resta de comunitats autònomes. Els catalans volen una limitació en el mercat per evitar una presumpta situació excedentària, i els altres volem seguir creixent, ja que les vendes de cava no català creixen any rera any”. Acusa al govern de Sánchez “d’haver cedit a les pressions dels productors catalans en detriments dels de la resta del país”.

Recordem que des de fa tres anys, la DO Cava ha sol·licitat al Ministeri limitar del tot el seu creixement paralitzant les noves autoritzacions de vinya, però mai s’ha concedit. De fet s’ha aprovat un creixement del voltant del 0’1, que en aquests tres anys ha suposat una ampliació de la superfície de prop de 30.000 hectàrees noves.

Ara, amb aquest Reial Decret, el Consell Regulador tindrà la potestat de no autoritzar noves plantacions complint així alguns dels propòsits del Pla Estratègic de la DO Cava, que vol apostar per la qualitat i no per la quantitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa