VadeVi
Pere Ventura Gran Vintage és el nou Cava de Paratge Qualificat
  • CA
Pere Ventura Gran Vintage

!--akiadsense-->

Pere Ventura Gran Vintage 2014 ha obtingut la categoria de Cava de Paratge Qualificat, el màxim distintiu de qualitat per caves d’alta gamma que en reconeix l’origen –una àrea menor de la DO Cava- per les seves singulars característiques edafòlogues i climàtiques. A aquestes, el Paratge Qualificat de Can Bas, a Subirats, suma la variable històrica, fruit de més de 2700 anys de viticultura a la finca. Per Pere Ventura, propietari i fundador del celler i del Grup vinícola conegut amb el seu nom, “l’obtenció de la categoria de cava de paratge qualificat posa en valor el nostre compromís envers l’excel·lència, el consumidor i el territori, del qual som hereus i tenim la responsabilitat de preservar i valorar a través dels nostres vins i caves”.

En tractar-se d’un emplaçament històric, el nom de Can Bas coincideix amb el topònim de la localització, així com amb el nom de la casa senyorial de Can Bas des del segle XVII. També denomina la finca, dins de la qual es troben els alts de Can Bas, on es troba el Paratge.

Pere Ventura Gran Vintage forma part de la Col·lecció Vintage, grans reserves d’anyades excepcionals. És un cupatge de Macabeu i Xarel·lo de cinc parcel·les de vinyes velles que integren el Paratge Qualificat Can Bas: el Migjorn i el Mirador, de Xarel·lo; i l’Anciana, la Secreta i l’Oreneta, totes tres de Macabeu. Aquestes vinyes es conreen sota els principis de l’agricultura ecològica i tot el procés d’elaboració segueix paràmetres sostenibles. Se selecciona el millor raïm de manera manual i es vinifica per separat, s’utilitzen llevats naturals i la criança en ampolla és superior als quaranta-dos mesos, definint així un cava únic de marcada personalitat; tant per la seva procedència com per la riquesa gustativa i olfactiva al tast, amb un perfecte equilibri grau-acidesa i carbònic.

Actualment és al mercat l’anyada 2012, amb una criança de més de seixanta mesos. El Gran Vintage 2014 estarà disponible a finals d’any quan arribarà al seu moment òptim per ser degollat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa