VadeVi
Els principals actors del cava es tornen a veure les cares aquest dimarts
un moment de la cimera entre cavistes i pagesos del cava a l'incavi
Un moment de la primera cimera entre cavistes i pagesos del cava a l’incavi | M.R.F.

!--akiadsense-->

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, tornarà a presidir una nova reunió de la cimera del cava en la que per primera vegada s’asseuen pagesos productors i cellers elaboradors de vi base i cava en una mateixa taula.

Serà aquest dimarts, dia 28 de gener a la seu de l’Incavi i la voluntat és evitar que es torni a repetir la mateixa situació de la verema passada en la que el preu del quilo de raïm va caure estrepitosament fins a situar-se a mínims històrics.

La crisi va ser tan acusada que els viticultors van convocar una jornada de vaga inaudita en el sector amb protestes i mobilitzacions al carrer. I just aquest dilluns, Isabel Vidal, la portaveu de vinya de les JARC assegurava que estan molt preocupats davant la possibilitat que la situació es torni a repetir.

La primera Cimera del Cava que es va fer el passat mes d’agost va acabar sense cap acord però amb la voluntat de tornar-se a trobat per continuar buscant solucions. En aquest sentit, sembla que totes les esperances estan posades en el Pla Estratègic que el Consell Regulador de la DO Cava va aprovar el mes de desembre i que haurà de desenvolupar durant auqets 2020.

En paral·lel a la crisi del cava, Corpinnat i Clàssic Penedès continuen les negociacions per mirar de trobar un paraigües que els englobi a tots mentre es van afegint nous membre a cada una de les parts. Can Descregut ara és Corpinnat i els Clàssic Penedès compten amb un nou celler, La Plana d’en Jan.

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa