Ramon Jané: «Els Premis Vinari ajudaran a promocionar el vi català»

El responsable del Mas Candí Brut Nature 2009, Vinari d'Or al Millor Escumós Jove, assenyala que aquest cava destaca "per la seva originalitat i diferència"

Ramon Jané Garriga celebra el Vinari d’Or al Millor Escumós Jove Foto: Jordi Borràs

Mas Candí és un celler situat a les Gunyoles (Avinyonet del Penedès, Alt Penedès) gestionat per quatre pagesos, viticultors i enòlegs, que han sumat esforços per elaborar vins a partir de les vinyes familiars a la mateixa propietat i també a Font-Rubí, el Pla del Penedès i Torrelavit. Entre els seus vins i caves n’ha destacat el Mas Candí Brut Nature 2009, guardonat amb el Vinari d’Or al Millor Escumós Jove.

Ramon Jané Garriga és el responsable d’aquest cava, del qual destaca la seva “originalitat i diferència”, al temps que valora molt positivament la celebració d’un concurs com els Premis Vinari, ja que “ajudaran a promocionar el vi català”.

De fet, Jané Garriga assegura que l’equip del celler va rebre “amb molta il·lusió” el premi, perquè en aquesta primera edició dels Premis Vinari, “era complicat guanyar en una categoria com una altra”. Del Mas Candí Brut Nature 2009, Vinari d’Or al Millor Escumós Jove, el viticultor destaca que “és original i diferent” i per això mateix els va “sorprendre” rebre el premi. “Creiem que és un cava molt diferent a la resta”, assegura, i es mostra satisfet de “l’aposta per aquest tipus de cava”, que inclou al cupatge “una petita part de raïm negre”.

D’aquest escumós se’n fabriquen unes 17,000 ampolles, i el fet que hagi estat guardonat amb el Vinari d’Or ja els ha fet rebre trucades de clients demanant “on es pot trobar”. De fet, Jané Garriga considera que la iniciativa dels Premis Vinari, servirà per “promocionar els vins catalans”, ja que “per desgràcia estan en minoria a Catalunya”. “Iniciatives com aquesta ajudaran a donar-los a conèixer més”, conclou.

Nou comentari