VadeVi
Singular, el nou cava gran reserva de Juvé & Camps
  • CA
El nou Singular de Juvé & Camps amb el Millesimé i el Blanc de Noirs
El nou Singular de Juvé & Camps amb el Millesimé i el Blanc de Noirs | Juvé & Camps

!--akiadsense-->

Juvé & Camps es prepara per les festes de Nadal amb un nou cava. Es diu Singular, està elaborat amb xarel·lo 100%, “la varietat més màgica i més clàssica de la DO Cava”, explica Meritxell Juvé, CEO del celler. Fruit de la viticultura ecològica, surt al mercat amb una mitjana de 36 mesos de criança.

Tot i que està pensat pel canal de restauració i botigues especialitzades, per Toni Cantos, enòleg de Juvé & Camps “no és un producte que requereixi d’entrenament. És molt equilibrat i harmoniós i pot agradar a paladars molt diversos”.

En una sola ampolla s’hi combinen tres apostes clares del celler. D’una banda, l’elaboració amb només un sol raïm, d’una altra la viticultura ecològica i finalment la llarga criança.

Per Toni Cantos, els monovarietals com aquest permeten apreciar molt bé la qualitat de les anyades, “amb els cupatges es poden modificar algunes característiques però amb un sol tipus de raïm es transmet l’autèntica essència de la varietat”.

Singular és el tercer ‘germà xarel·lo’, però no per això el petit, de La Capella Cava de Paratge Qualificat i l’Essential que també són monovarietals. Alhora se suma a la gamma de caves gastronòmics de Juvé & Camps, com el Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs.

Singular neix a les finques d’Espiells i Can Rius amb vinyes que creixen sobre un sòl franc-argilós-calcari. En aquest sentit, pel responsable de viticultura, Pep Jiménez per fer un bon producte cal anar al ritme de les plantes, “no podem córrer més, no podem anar més de pressa”.

I seguint aquesta línia la màxima responsable del celler, Meritxell Juvé, assegura “a Juvé & Camps invertim el temps que faci falta des de la vinya fins al repòs a les caves, i sabem que perdre el temps és guanyar vida”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa