VadeVi
Sostenibilitat i la innovació a la verema de la DO Cava
  • CA
Els vehicles Nissan que faran servir els verificadors de la DO Cava durant la verema 2019
Els vehicles Nissan que faran servir els verificadors de la DO Cava durant la verema 2019 | DO Cava

!–akiadsense–>

Enmig d’una forta crisi del sector amb viticultors revoltats pel preu del raïm i amb l’anunci de la creació d’una nova denominació d’origen d’escumosos, la DO Cava anuncia que aposta per incorporar millores tecnològiques i sostenibles amb l’objectiu de supervisar els estàndards de garantia i traçabilitat del Cava a la verema de 2019, que s’està fent aquests dies. Diverses mesures s’han impulsat d’acord amb el Pla Estratègic de la Denominació d’Origen (D.O.) Cava, que inclouen com un dels seus eixos principals profunditzar en el control de la regulació i la garantia del segell D.O. CAVA.

De fet la implementació del nou Pla Estratègic és una de les demandes del sector per tal de revaloritzar el producte i la imatge de la marca Cava, Per això durant el període de verema, el Consell Regulador del Cava procedeix a verificar el compliment de les Normes de Campanya, establertes de manera anual pel Consell, per a la defensa i millora de la qualitat de la Denominació d’Origen Cava. Amb aquest objectiu, s’han ampliat de manera significativa el nombre de verificadors sobre el terreny, que ha passat de 18 a 70. Segons el Secretari General de la D.O Cava, Alexandre Comellas, “aquests verificadors s’encarreguen de comprovar l’entrada del raïm a bodega, el seu origen i el compliment de requisits de qualitat recollit al plec de condicions de la D.O. Cava”.

A més, el Consell Regulador del Cava ha llançat una aplicació mòbil dissenyada específicament per què els verificadors de la verema del Consell Regulador puguin transmetre en temps real les corresponents dades d’entrada de raïm als cellers. La posada en marxa d’aquesta aplicació permetrà que, davant d’una situació anòmala, els inspectors del Consell Regulador puguin actuar de manera diligent per garantir l’origen i la traçabilitat del raïm destinat al cava.

Tanmateix, la DO Cava ha posat a disposició dels verificadors cinc vehicles 100% elèctrics per cobrir la majoria dels seus desplaçaments. Alexandre Comellas ha manifestat que la mesura “suposa cobrir aproximadament el 60 per cent dels trajectes realitzats pels verificadors durant la verema i l’estalvi del 50 por cent dels costos de desplaçaments pel Consell Regulador”.

Una iniciativa de caràcter ambiental impulsada gràcies a l’acord de col·laboració del Consell Regulador i l’empresa de Vilafranca del Penedès MEC Carsharing i Nissan per evitar les emissions de residus de gasos d’efecte hivernacle i d’emissions contaminants d’aquests desplaçaments.

La verema d’aquest any s’estima que sigui de qualitat similar a la de l’any anterior, encara que és massa aviat per tenir una xifra tancada, segons el Director Tècnic del Consell Regulador del Cava, Lluís Marco. “De moment l’estat sanitari del raïm és òptim, amb graduacions moderades i bons nivells d’acidesa, el que augura qualitats excel·lents dels caves a obtenir”, ha afirmat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa