VadeVi
Innat d’Eudald Massana Noya, el primer cava sense sulfits del Penedès
  • CA
Innat, el primer cava del Penedès sense sulfits d'Eudald Massana Noya

!--akiadsense-->

El celler Eudald Massana Noya treu al mercat Innat, el primer cava elaborat sense sulfits del Penedès, fruit d’anys d’investigacions.

El mateix Eudald Massana Noya explicava en declaracions a Vadevi.cat que “fer un vi sense sulfits és sempre complicat. Un cava una mica més, i per això durant anys hem fet moltes proves fins a aconseguir allò que volíem”.

“En el cas de l’Innat el secret és collir el raïm una miqueta més verd del que seria habitual, tot ell d’una altíssima qualitat i sense que hi hagi cap gra que estigui fet malbé per evitar bacteris contaminants, treballant amb carbònic per eludir l’oxigen i amb un procés ràpid”, explicava el responsable del celler.

I afegia que aquest cava era l’evolució lògica d’un celler que és ecològic des del primer moment, i que ara treballa amb criteris i procediments biodinàmics. “Forma part de la nostra filosofia de treball i estem molt contents amb el resultat” deia Massana.

Des del celler afirmen que no utilitzar sulfits en l’elaboració de l’Innat és un símbol de respecte a la natura i als éssers que hi viuen

El resultat és un cava de 13 mesos que vol ser més saludables que, segons el mateix Eudald Massana Noya, “és singular perquè hi ha una certa diferència entre la percepció del nas i de la boca. Mentre en nas es mostra especialment fresc, en boca té un punt més madur”.

Tot i que aquest cava serà segurament un punt de partida per anar eliminant els sulfits, el propietari del celler també vol treure ferro a l’ús d’aquesta substància i recorda que hi ha una pressió excesiva al món del vi per l’ús del sulfurós. “Sembla una mena de sacrilegi fer servir-lo tot i que la majoria de cellers treballen amb quantitats molt petites, quan en el món de la carn, per exemple, no es té gens en compte i els sulfits hi són presents en grans quantitats”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa