VadeVi
La Unión Extremadura demana que en la nova zonificació del cava es controli el frau
  • CA
Dona amb copa de cava

!–akiadsense–>

Els sindicats del cava extremeny valoren positivament l’aprovació del Pla Estratègic del Cava que segmenta per elaboració i zonifica per origen el cava. Tot i que en la majoria dels casos s’han mostrat molt crítics amb les decisions del Consell Regulador, en aquesta ocasió creuen que “és un pas endavant molt important perquè així el consumidor podrà escollir amb coneixement de causa”. Ho assegura en declaracions a Vadevi, el secretari general de l’associació agrària La Unión Extremadura, Luís Cortés. Admet que aquesta decisió d’indentificar a les etiquetes del cava si és català, o aragonès o extremeny, per exemple, els beneficiarà “nosaltres tenim molt de recorregut, és cert que el mercat del cava català està més limitat però no és el nostre cas. Fem caves de qualitat a bon preu i el nostre mercat floreix. Però encara que el Pla Estratègic no ens beneficiés no hi podríem estar en contra perquè creiem que el producte sempre s’ha d’identificar”.

Ara bé, Cortés alerta que amb la zonificació que deixarà clar de quina part de la regió del cava és aquell producte, caldrà que la lletra petita de la norma sigui molt clara. “Què voldrà dir exactament un cava “Comtes de Barcelona”? que el raïm és de Catalunya? Que s’ha elaborat a Catalunya?. S’haurà d’especificar molt bé perquè comprar raïm a més bon preu a una altra zona de la regió cava per després vendre’l amb el nom del lloc d’elaboració, serà una temptació molt gran”, assegura Cortés.

Així les coses des de La Unión Extremadura que admetien a Vadevi que el boicot al cava català els havia beneficiat rebutja possibles campanyes d’aquest estil i considera que són una “imbecilitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa