VadeVi
Vilarnau presenta el seu primer rosat ecològic
  • CA
Nova imatge de Caves Vilarnau

!--akiadsense-->

En un acte en el que també s’ha mostrat per primer cop la nova imatge renovada de la marca, Caves Vilarnau ha presentar aquest dijous en societat el seu nou cava rosat. Elaborat amb garnatxa i pinot noir, és el primer cava ecològic del celler, i el que obre camí per aconseguir que a finals del 2018 tots ho siguin.

Caves Vilarnau, que amb el seu Gran Reserva Vintage 2011 va aconseguir el Vinari d’or en la categoria d’Escumosos Gran Reserva en l’edició 2017 dels Premis Vinari, ha decidit fer una aposta per cava rosat pàl·lid, de bombolla fina.

La seva enòloga, Eva Plazas, explicava a Vadevi.cat, que aquest nou cava rosat “és fruit de dos anys de feina, però suportats per dècades de coneixement del celler en l’elaboració de cava”.

Plazas destacava l’aposta per la garnatxa (85%) i el pinot noir (15%), tot i que afirma que això no vol dir que renunciin al trepat, varietat que han fet servir per aquest tipus de cava.

“Volíem apostar per la garnatxa, que en la sentim més del Penedès que el trepat de la Conca de Barberà” explicava l’enòloga. Alhora detallava les dificultats d’aconseguir un cava de tonalitat pàl·lida, “impedir una major coloració també pot comportar pèrdua d’aromes, però ho hem aconseguit collint el raïm molt d’hora, quan encara no ha madurat del tot i per preservar les aromes el guardem en fred i el prensem només 3 hores”.

El primer rosat ecològic de Caves Vilarnau

!--akiadsense-->

El resultat és doncs un cava rosat, amb menys intensitat de color, i amb “una bombolla fina que li dona la delicadesa que buscàvem”, assegurava el també enòleg i gerent de Vilarnau, Damià Deàs.

Aquest nou cava és el tret de sortida de dues novetats d’aquesta marca. D’una banda la nova imatge. Unes etiquetes en les que destaca la seva vinculació amb Barcelona i d’una altra, la voluntat d’aconseguir que d’aquí a un any tots els caves Vilarnau siguin ecològics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa