VadeVi
Viticultors del Cava miren ja per la propera verema
Els tractors mobilitzats al Penedès en la jornada de vaga dels viticultors
Els tractors mobilitzats al Penedès en la jornada de vaga dels viticultors | Unió de Pagesos

!--akiadsense-->

Unió de Pagesos, JARC i l’Associació de Viticultors consideren una fita històrica l’aprovació per unanimitat del pla estratègic de la DOP Cava. Es tracta d’un pla que conté mesures de segmentació i zonificació per incidir en l’origen del cava i aconseguir que la seva qualitat quedi reflectida en l’etiqueta.

Tot i la satisfacció, la coalició recomana als productors que es faci una poda i un adobat equilibrat de cara a la propera campanya, tenint en compte l’important estoc de vi base per a cava existent abans de la verema 2019, quantificat en uns 69.000.000 litres, que es podria incrementar fins els 100.000.000 litres després de la verema d’enguany. Pensen que a la propera verema és possible que també sigui necessària una regulació a la baixa del rendiment per hectàrea (quilos per hectàrea que es permet entregar als cellers).

És per això que Viticultors del Cava espera que tots els agents implicats, viticultors i elaboradors, siguin conscients i responsables per aconseguir l’escenari desitjat: un equilibri entre l’oferta i la demanda que asseguri un preu del raïm i del vi adequat per a tots.

Recordem que aquesta coalició és la que va liderar una protesta, també històrica, el passat mes de setembre quan els grans elaboradors van imposar un preu especialment baix, en alguns casos al voltant dels 30 cèntims el quilo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa