VadeVi
Els viticultors del cava, satisfets amb les explicacions de Javier Pagès
Més de 400 viticultors han omplert l'Auditori de Vilafranca del Penedès
Més de 400 viticultors han omplert l’Auditori de Vilafranca del Penedès | DO Cava

!--akiadsense-->

“Ha estat un exercici de comunicació i transparència molt important” assegura en declaracions a Vadevi, la responsable de vinya de les JARC, Isabel Vidal sobre la reunió d’aquest dilluns entre el president de la DO Cava, Javier Pagès i els viticultors.

Durant una hora i 45 minuts, Pagès ha explicat el Pla Estratègic aprovat pel Consell Regulador davant més de 400 viticultors que van omplir de gom a gom l’Auditori de Vilafranca del Penedès.

Per Rafel Ramon, responsable d’Unió de Pagesos del Penedès, “el president de la DO Cava ha tingut el valor de mostrar-se i ha convençut. La prova és que hi ha hagut molt poques preguntes”. Vidal coincideix en la valoració i assegura que la “la intervenció de Pagès ha estat valenta i honesta. M’hauria agradat que hi hagués més debat, però ha estat un èxit. Estem satisfets”.

De fet una de les demandes dels viticultors és que trobades com aquesta es repeteixin cada any per tal de poder tenir informació de primera mà del funcionament de la DO Cava. Una proposta que Pagès no ha confirmat.

Tot i la mala maror que hi ha entre el sector per la crisi del preu del raïm, tant Unió de Pagesos com les Jarc entenen que el Consell Regulador del Cava ha mostrat en aquesta reunió que la intenció i la voluntat de redreçar la situació hi són, però en aquest cas haurà de ser a llarg termini.

Els dos sindicats agraris recorden que la DO no té potestat per regular el preu del raïm i que haurà de ser la Cimera del Cava impulsada per la consellera d’agricultura Teresa Jordà, la que impulsi mesures de xoc per evitar que es reprodueixi la situació de la passada campanya.

És previst que la Cimera del Cava es torni a reunir en una tercera sessió aquest mes de març, però encara no hi ha data concreta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa