VadeVi
El Vívid tanca la 10a edició amb les millors xifres de la seva història

El festival Vívid de la Costa Brava ha donat per finalitzada la seva desena edició amb les millors xifres de la seva història. Tancava la desena edició amb una ocupació del 90,14% i la participació de 1.866 persones. I tot això havent suspès la mostra del Vi de la DO Empordà, l’activitat habitualment més multitudinària que s’havia de fer a Roses (Alt Empordà) i que no es va poder celebrar a causa del mal temps. Aquest any de la seixantena de propostes que hi havia en el festival, 43 d’elles han exhaurit les localitats.

Esmorzars entre vinyes, maridatges i rutes, les més atractives pel visitant

El festival Vívid ha tornat a omplir de propostes enogastronòmiques tot el mes d’abril. Les activitats que han tingut més ocupació són els esmorzars entre vinyes, els maridatges de vins de l’Empordà amb productes locals i les rutes de vi i natura. Per altra banda, l’activitat ‘Floració des de l’aire’ es va ajornar per mal temps i el celler Empordàlia ha reprogramat el dissabte 3 de juny.

Girona continua liderant el rànquing de visitants

Sobre el perfil de visitant, el Patronat de Turisme ha destacat que el 72,58% dels participants del Vívid són residents a les comarques gironines, mentre que el 27,12% provenen de Barcelona. Per ciutats, les que més públic han aportat al festival enoturístic són Girona, Figueres, Barcelona i Roses.

Per altra banda, el patronat també punta que el 46,4% dels visitants eren parelles i el 41,7% anava amb amics. Només un 8,6% eren famílies. Per franges d’edat, els adults d’entre 50 i 70 anys són els que predominen el festival, ja que representen el 48% de tot el públic.

Un 60% de les persones també han explicat que s’han quedat a dinar o sopar a la zona després de participar en alguna de les activitats del Vívid i un 12,6% ha pernoctat a la Costa Brava gràcies al festival. Aquestes dades, diran des de l’organització, posen de manifest l’impacte econòmic que té el Vívid en els sectors de la restauració i l’hostaleria abans de l’inici de la temporada turística a la Costa Brava.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa