VadeVi
La pedregada afecta 40 hectàrees de vinya a la DO Costers del Segre

Unió de Pagesos assegura que la pedregada de dilluns al Segrià i Pla d’Urgell podrien haver afectat fins el 100% de la collita de poma, pera i préssec en algunes finques de Mollerussa, Miralcamp, i Torregrossa, ja afectades per la tempesta del 25 de juny. Al Segrià l’afectació podria arribar al 50% en els cultius de vinya, préssec i nectarina de Gimenells, Raïmat i Almacelles, on van caure pedres de la mida d’una avellana.

Segons el Departament d’Agricultura i Acció Rural (DAR) hi ha 1.829 hectàrees afectades, de les quals només 40 són de vinya. Es troben situades al municipi de Belianes, entre Mollerussa, Les Borges Blanques i Tàrrega, i pertanyen a la denominació d’origen Costers del Segre.

Però els cultius més afectats han estat els de fruita. En total gairebé 900 hectàrees. El DAR destaca danys especialment importants en els municipis d’Alamús, Bell·lloc i Torregrossa, on la pedregada va ser més intensa danyant per trencament de pell i copejat dels fruits, i s’arribarà a danys d’entre el 80-100%. A causa de la dimensió de la pedra, els fruits afectats ja no es recuperaran.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa