Mas d’en Gil, Mas Doix, Vall Llach i Clos Figueras, són Priorat Singulars

Es presenta a Barcelona, la nova associació que pretén reivindicar les especificitats de les diferents zones d’aquesta denominació d’origen

Representants dels quatre cellers que formen Priorat Singulars

El Priorat és un però divers. Sota aquesta màxima neix l’associació Priorat Singulars que pretén donar a conèixer que en funció de la topografia i l’orientació de les vinyes cada zona del Priorat dona vins diferents.

Mas d’en Gil, Mas Doix, Vall Llach i Clos Figueras s’han unit pels seus punts en comú, però també per les seves diferències.

Tots quatre cellers són familiars, creats al 96-97, amb maneres de fer similars, amb una aposta clara pels vins de qualitat, que treballen amb vinyes velles, sobretot amb carinyena i garnatxa, però alhora representen els vins de quatre pobles diferents, amb terres de llicorella, però de llicorelles diferents, amb microclimes diferents i per tant amb uns vins diferents.

Poboleda, Bellmunt del Priorat, Porrera i Gratallops són els pobles que es volen reivindicar, especialment perquè consideren que cada un d’ells amb els seu terroir dona vins particulars, singulars en definitiva.

Vins de Priorat Singulars

Vins de Priorat Singulars | M.R.F.

Albert Costa de Vall Llach assegurava que quan s’obri una ampolla del seu vi vol que la gent identifiqui Priorat, però també Porrera i això és el que els ha mogut a associar-se.

De moment aquest front comú com a associació servirà per tenir un intercanvi tècnic entre els cellers tant a la vinya com en l’elaboració de vins, i la voluntat és estudiar quins són les accions conjuntes que es poden desenvolupar.

L’associació compta amb el beneplàcit, si més no implícit, de la DOQ Priorat.

Comentaris

    escoda pallejá 27 de Novembre de 2017 17:00
    Crec que l´utentic Priorat no es el que estem formant ja tenia un Pobles marcats per unes qualitats no vulguem borra un passat no vulguem borra un Priorat mantinguem un nom i un vi

Nou comentari