
El Priorat és un però divers. Sota aquesta màxima neix l’associació Priorat Singulars que pretén donar a conèixer que en funció de la topografia i l’orientació de les vinyes cada zona del Priorat dona vins diferents.
Mas d’en Gil, Mas Doix, Vall Llach i Clos Figueras s’han unit pels seus punts en comú, però també per les seves diferències.
Tots quatre cellers són familiars, creats al 96-97, amb maneres de fer similars, amb una aposta clara pels vins de qualitat, que treballen amb vinyes velles, sobretot amb carinyena i garnatxa, però alhora representen els vins de quatre pobles diferents, amb terres de llicorella, però de llicorelles diferents, amb microclimes diferents i per tant amb uns vins diferents.
Poboleda, Bellmunt del Priorat, Porrera i Gratallops són els pobles que es volen reivindicar, especialment perquè consideren que cada un d’ells amb els seu terroir dona vins particulars, singulars en definitiva.

!--akiadsense-->
Albert Costa de Vall Llach assegurava que quan s’obri una ampolla del seu vi vol que la gent identifiqui Priorat, però també Porrera i això és el que els ha mogut a associar-se.
De moment aquest front comú com a associació servirà per tenir un intercanvi tècnic entre els cellers tant a la vinya com en l’elaboració de vins, i la voluntat és estudiar quins són les accions conjuntes que es poden desenvolupar.
L’associació compta amb el beneplàcit, si més no implícit, de la DOQ Priorat.