VadeVi
13 cellers que heu de visitar a Catalunya, segons els britànics ‘Decanter’

Que Catalunya és plena de cellers de tota mena i amb moltes històries i experiències per viure és una cosa que a Vadevi no ens cansarem mai de repetir i explicar. També ens fa contents saber, però, que la premsa estrangera també valora l’enorme oferta enoturística del nostre país, que la coneix i que la presenta a altres llengües i països, fent arribar més lluny la cultura vitivinícola catalana i atraient visitants de qualitat d’arreu del món.

En aquest cas, el mitjà britànic Decanter ha fet una recopilació d’articles fets durant els darrers anys mostrant les millors propostes enoturístiques del món, i ens hi hem endinsat per buscar-hi les referències que hi ha al nostre país. Són un bon grapat, escollit i descrit per la Master of Wine Sarah Jane Evans, donant una idea clara de la potència del país en aquest sector. Tot i que el vi escumós ocupa un lloc força important en el conjunt de cellers que apareixen a les llistes d’aquest digital, els vins tampoc no es queden enrere.

El celler Parés Baltà està al Penedès | Foto: celler
  1. Cava & Hotel Mastinell, situat molt a prop del centre de Vilafranca del Penedès, ofereix experiències com viatges en globus aerostàtic i tallers de maridatge, a més de tenir un restaurant de cuina catalana creativa.
  2. Parés Baltà, celler penedesenc de 1790 on ja sumen tres generacions elaborant vins i caves. Són referents en ecologia i biodinàmica.
  3. Can Descregut, també al Penedès, on es fan vins orgànics artesanals que es poden tastar mentre es fa una visita guiada pel celler.
Restaurant El Celleret Família Torres
Exterior del Restaurant El Celleret | Foto: Família Torres
  1. De Família Torres en destaca el seu gran centre de visites, l’àmplia oferta d’activitats a més del restaurant El Celleret.
  2. Codorníu, l’empresa de vi més antiga de l’Estat i que té les seves famoses caves, convertides en centre de visites, dissenyades per Josep Puig i Cadafalch.
  3. Recaredo. Gran referent al Penedès, amb llarga història i també impulsor de la marca col·lectiva Corpinnat, obre les portes de casa seva per acollir diverses experiències vinculades amb el vi.
  4. Vilarnau, un celler amb solera que aposta des de fa anys per l’enoturisme amb ofertes atractives com ara viatges en helicòpter que permeten veure paisatges de vinyes penedesencs fins a passeigs per les vinyes amb bicicleta elèctrica.
  5. Alta Alella. La MW en destaca la proximitat a Barcelona, des del Maresme, però també la seva àmplia oferta de visites, tasts de vins i activitats estretament lligades a la cultura.
  6. Castellroig, amb el seu celler del segle XVIII convertit en museu del vi i els seus passeigs per les vinyes i per tot el procés d’elaboració del vi.
  7. Castell de Perelada. El nou projecte i les noves instal·lacions tenen en l’enoturisme un dels principals eixos, i l’aposta està sent exitosa perquè han atret un nombre important de visitants en els darreres mesos. Guien diversos itineraris per vinyes icòniques, visita al museu i propostes de tasts, a més del seu ‘spa’.
  8. Freixenet, un altre clàssic amb diverses propostes d’activitats i experiències, de més tradicionals a més familiars.
  9. Gramona convida a visitar les vinyes, el celler i veure com es duu a terme la producció dels seus Corpinnats.
  10. Llopart obre les portes de casa per explicar el seu llarg llegat a través de rutes per les vinyes, el procés de producció i el tast dels seus vins i Corpinnats.
Façana del Vinseum, a Vilafranca del Penedès | Foto: Turisme Vilafranca

A més de tots aquests cellers, una mostra representativa de la quantitat, qualitat i varietat de propostes enoturístiques del país, en alguns articles del rotatiu britànic Decanter també s’han destacat els museus dedicats a la cultura de la vinya i el vi al nostre país. En concret, el mitjà recomana als turistes que visitin tant el Vinseum de Vilafanca del Penedès, com el Cava Centre de Sant Sadurní d’Anoia.

Més notícies
Xavier Gramona en una imatge recent | Foto: Gramona

Ha mort Xavier Gramona, cor i veu del celler Gramona

Representava la cinquena generació d'una família de llarga tradició vitivinícola al Penedès
Foto: AECAVA

Una vintena de cellers del cava conviden a viure l’enoturisme en verema

Les activitats, previstes pels dies 26 d'agost a 30 de setembre, tindran lloc a l’Alt Penedès, Alella, l’Alt Camp, l’Anoia i la Conca de Barberà
Tast de vi escumós al celler Gramona, a
Sant Sadurní d’Anoia | Foto: Agència Catalana de Turisme

Catalunya és país de vins i d’enoturisme

El vi forma part de la història del nostre país des de temps remots, i l'enoturisme l'apropa al món a partir d'una infinitat de propostes

Set activitats d’enoturisme per fer en família a prop de Barcelona

Visites als cellers amb els menuts de casa per gaudir d'activitats, rutes, excursions i experiències que resulten atractives per a totes les edats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa