La periodista Shawn Hennessey, de la britànica publicació Decanter, ha elaborat per al mitjà una guia de Barcelona per a amants del vi. A més d’enumerar el que considera que són els millors bars de vins i restaurants de la ciutat, també recomana visites a cellers propers per poder conèixer a fons el patrimoni i el potencial vitivinícola de la zona.

Més enllà de gaudí i el Gòtic

Més enllà dels “colors vívids de Gaudí”, les platges, el port, el barri Gòtic… Hennessey, canadenca resident a Sevilla des de fa anys, recorda que Barcelona ofereix “molt per a plaure el paladar”, amb “restaurants de classe mundial al costat de bars de vins i tapes clàssics”. Més enllà del pa amb tomàquet, les braves i fins i tot els calçots –quan n’és temporada–, Hennessey comença esmentant el cava i el vermut, que considera omnipresents i que formen part de l’enorme patrimoni vitivinícola del país.

El sector del vi català, diu, amb 11 DOs, “es pren la qualitat seriosament”, amb un mercat domèstic creixent tot i que també s’està “obrint internacionalment”. Com que la peça se centra en Barcelona, l’autor es fixa en les regions vitícoles més properes a la ciutat, és a dir, la DO Alella i la DO Penedès, la DO Cava i Corpinnat.

Caves Juve Camps
Caves Juve Camps

Cellers destacats a prop de la ciutat

D’entre els cellers a visitar, Hennessey destaca les caves Juvé & Camps i les visites privades al celler i a les vinyes que es poden demanar per encàrrec. Al centre mateix de Sant Sadurní, també recomana visitar Bodegas Mestres que, després de 30 generacions, a dia d’avui continuen fent caves de gran qualitat i el celler del qual també es pot visitar si es demana amb antel·lació. Pel que fa a Corpinnat, Hennessey recomana visitar les caves Recaredo, de qui destaca la vinculació amb la tradició però també el refinament de les pràctiques, i recomana una visita a les caves que, a més, també pot incloure un tast d’olis.

Al nord de Barcelona, els cellers que tria Shawn Hennessey són Alta Alella, un negoci familiar “orgànic des de l’inici” i que assenyala com a “pioner de l’enoturisme a la DO Alella”, amb tot tipus d’activitats disponibles segons el moment de l’any; i Alella Vinícola, que també produeix vins orgànics i escumosos d’alta qualitat. El seu celler, a més, va ser dissenyat per Jeroni Martorell, deixeble de Gaudí, i no només es poden visitar les vinyes i el celler sinó que, també, disposen del seu propi restaurant.

La Bodegueta de Provença és un dels locals destacats
La Bodegueta de Provença és un dels locals destacats

El seu dia ideal a Barcelona

La periodista decideix imaginar-se com seria el seu dia perfecte a Barcelona. Despertant-se al Corner Hotel de l’Eixample, esmorzaria a l’hotel o aniria a La Bodegueta Provença per fer un esmorzar local. Després, agafaria el tren a Plaça Catalunya i se n’aniria a Sant Sadurní d’Anoia, a visitar les caves Juvé & Camps per gaudir d’una “experiència inoblidable”.

Allà, gaudiria dels esdeveniments organitzats per l’equip de les caves, que ha “adoptat l’enoturisme amb la mateixa passió i filosofia que són la marca de la casa” del seu celler. En aquest cas, triaria la visita personalitzada consistent en visita i tast de vins a la casa familiar i, després, un passeig per les vinyes en Citroën Méhari per tastar més caves i acabar dinant a la Casa Vella.

Al vespre recomana tornar a Barcelona i sopar al Gresca, on el xef Rafa Peña ofereix “plats mereixedors d’estrella Michelin a preus assequibles”. Finalment, aniria a fer un cava o un còctel al bar del terrat de l’Hotel Corner house per acabar el dia.

Vila Viniteca és definida com “una institució” de la ciutat

Restaurants i mercats

Pel que fa als restaurants, Shawn Hennessey recomana tres clàssics com són el Disfrutar, l’Al Kostat –definit com “la germana més informal” de l’Alkimia– i el Quimet&Quimet, sobre el qual es pregunta si “s’ha estat realment a Barcelona” sense visitar-lo i posant en relleu no només el seu “servei amistós” sinó les més de 500 referències de vi que s’hi poden tastar.

Finalment, i a més de recomanar hotels, és clar, la periodista recomana als turistes que visitin el mercat de Sant Antoni, “un dels més actius i populars de la ciutat”; i també Vila Viniteca, que enguany celebra 90 anys que considera “una institució”, tant la botiga com el seu bar de vins, La Vinya del Senyor.

Més notícies

Llistat dels millors projectes d’enoturisme de Catalunya 2022

Dijous 9 de juny s'han donat a conèixer els guanyadors de la primera edició dels Premis Vinari dedicats a promocionar el turisme del vi del país
:  - Mobile

Recaredo obté el segell internacional Safe Travels

Així, queda avalat el seu rigorós compromís per complir tots els protocols de seguretat i prevenció de la Covid-19 establerts per l'OMS
:  - Mobile
Al sopar ofert als líders de l'OTAN no hi ha faltat el cava català | unsplash

Maridatges amb cava i Juvé & Camps, al festival Passeig de Gourmets que torna a Barcelona

El centre de la ciutat s'omplirà d'activitats enogastronòmiques entre el 14 i el 24 d’octubre
:  - Mobile
El wine bar d’Alta Alella és al bell mig de les vinyes i compta amb unes extraordinàries vistes al mar | Foto: Alta Alella

Fem una copa de vi entre vinyes a Alella?

Els bar de vins són una opció fantàstica per conèixer un celler i els seus vins, i també per gaudir del paisatge que l'envolta
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa