VadeVi
Cristina Losada, sommelier: “El que està de moda en el món del vi són les àmfores”
  • CA
La sommelier i cap de sala del restaurant Enigma de Barcelona, Cristina Losada
Losada fa brillar el vi al restaurant Enigma de Barcelona, Cristina Losada | Jordi Play

!--akiadsense-->

Cristina Losada (Piedras Blancas, Astúries, 1981) és la sommelier i cap de sala del restaurant Enigma de Barcelona, guardonat amb una estrella Michelin. Losada es va formar com a restauradora a la Facultat de Belles Arts del País Basc. Quan va arribar a Barcelona, l’any 2004, va començar la seva formació autodidacta al món del vi, i posteriorment va realitzar diversos estudis en sommelieria fins que l’any 2011 s’incorpora a l’equip d’Albert Adrià com a sommelier a 41º Experience. Va col·laborar en les obertures dels restaurants d’elBarri (Pakta, Hoja Santa…) desenvolupant l’oferta de begudes i assessorant en matèria de vi, sake i te. En aquesta entrevista ens explica què suposa treballar amb la pressió del cognom Adrià, però també quins vins són els que més demanen els clients a l’Enigma.

Com acaba una llicenciada en Belles Arts fent de sommelier en un restaurant amb una Estrella Michelin?

Vaig començar els estudis de sommelier de rebot. Vaig estudiar restauració d’art al País Basc i volia fer el cinquè any de carrera a Barcelona. Aquí vaig començar a aprendre català, perquè no m’atrevia a matricular-me sense parlar l’idioma perfectament. I vaig començar a treballar en el món de l’hostaleria d’una manera més professional. Vaig començar a beure vi i vaig adonar-me’n que el món de la gastronomia també m’agradava com a consumidora. I en un moment concret decideixo treure-li profit. Com ho faig? Estudiant. Em vaig matricular en un cursos d’enologia i tast de vins, i això em va portar al curs de dos anys de sommelier, i després en vaig fer un altre, de l’escola internacional. I així vaig acabant fent del meu hobby la meva professió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa