VadeVi
Tret de sortida del tast de la cinquena edició dels premis Barcelona Rosé

Els escumosos rosats són cada vegada més famosos en el sector de la viticultura. Les bombolles formen part de la tendència creixent que abandona el consum total de vins negres i s’apropa a idees més innovadores, amb aires més frescs i lleugers. Davant l’auge d’aquesta nova moda i per destacar els grans elaboradors d’aquests escumosos van néixer els premis Barcelona Rosé, que enguany tornen amb la seva cinquena edició. Aquest dimarts 18 de març, després de tancar les inscripcions, una vintena de sommeliers professionals s’asseuen a l’espai d’Euroselecció a Barcelona, WITO per participar en el tast a cegues que decidirà quins són els escumosos rosats escollits per pujar al pòdium dels millors aquest 2025. Els Barcelona Rosé són organitzats per Vadevi i compten amb la col·laboració de l’INCAVI, i el suport d’Euroselecció Wine Tools, Gràfiques VARIAS, Prosuber 2000 i Pulltex.

“Cada vegada hi ha més escumosos rosats de criança el que confirma la tendència que els rosats van endavant”, assegura Ramon Roset, director dels premis Barcelona Rosé. En aquest sentit, l’expert i sommelier reconeix que molts cellers aposten per aquesta tipologia d’escumós que acaba sent un element clau per a jugar en els maridatges i sortir de les combinacions més tradicionals. Com a novetat, Roset explica a Vadevi que “ha crescut la categoria d’ancestrals” i també afegeix que “s’han convertit en els més atrevits”. Ara bé, insisteix que la tendència creixent i la participació activa dels cellers en els premis Rosé “és una bona notícia pel sector”.

Tast final del jurat dels Premis Vinari Barcelona Rosé 2025 a Wito. 18.03.2025, Barcelona foto: Jordi Play

Categories dels Premis Barcelona Rosé

Els Premis Barcelona Rosé s’estructuren en quatre categories. Les tres primeres estan obertes a escumosos rosats de qualsevol regió, tinguin o no Denominació d’Origen. Aquesta classificació avalua la complexitat i l’evolució dels vins, tenint en compte el seu mètode d’elaboració i procés de maduració, amb l’objectiu de destacar la seva riquesa aromàtica i la profunditat de sabors.

  • Escumosos Rosats Elaborats pel Mètode Tradicional
  1. Fins a 18 mesos de criança
  2. De 18 a 30 mesos de criança
  3. Més de 30 mesos de criança
  • Escumosos Rosats Elaborats pel Mètode Charmat o Granvas
  • Escumosos Rosats Elaborats pel Mètode Ancestral
  • Xampanys Rosats emparats per l’AOC Champagne
Més notícies
Notícia: Celler Artadi: retorn a les arrels i defensa de la viticultura històrica
Comparteix
Carlos López de Lacalle, enòleg de l'empresa vitícola de La Rioja, reflexiona sobre la importància de recuperar les tècniques tradicionals i la sostenibilitat en els cultius, mantenint l'essència dels vins de qualitat
Notícia: Un total de 68 cellers catalans participen en la fira del vi Prowein 2025
Comparteix
L'esdeveniment alemany és el punt de trobada per obrir noves oportunitats comercials i consolidar relacions internacionals entre empreses i distribuïdors
Notícia: Viader s’incorpora a Corpinnat i esdevé el 14è celler de la marca col·lectiva
Comparteix
El projecte de l'agrònom Eduard Viader és el primer que entra a formar part de l'entitat aquest 2025, però no serà l'últim
Notícia: Formació i tradició: L’escola agrària que impulsa el sector vitivinícola
Comparteix
L'Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech és des de l’any passat centre de formació professional integrat del sector vitivinícola, juntament amb l’escola Agrària de Gandesa | La Jornada de Portes Obertes del centre se celebrarà el 5 d'abril

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa