VadeVi
Al juny, doble festa al Penedès per reivindicar la varietat xarel·lo

La xarel·lo és la varietat de raïm estrella del Penedès. Dona vida a vins monovarietals, forma part de cupatges històrics com el que fa amb la parellada i la macabeu en els vins escumosos. I el cert és que en l’actualitat se’n poden trobar diverses tipologies i interpretacions al mercat que mostren una àmplia versatilitat i caràcter. Sigui com sigui, aquest mes de juny protagonitza dues cites imprescindibles per a les persones a qui agraden els vins fets amb aquesta varietat: la Nit dels Xarel·los, i la Cimera del Xarel·lo.

La ‘Nit dels Xarel·los’ fa 14 anys

La 14a edició de La Nit dels Xarel·los donarà enguany la benvinguda a l’estiu al Penedès. Aquest esdeveniment, que organitzen conjuntament el restaurant vilafranquí El Gat Blau i la Denominació d’Origen Penedès, tindrà lloc el dia 17 de juny al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès. La vetllada tornarà a unir el tast de vins monovarietals d’aquesta denominació d’origen com a protagonista, i propostes gastronòmiques ideades especialment per a l’ocasió.

Una de les particularitats de La Nit dels Xarel·los, destaquen des de l’organització, es troba en el fet que es poden tastar els vins tot comentant-los amb els seus elaboradors. Les portes del Claustre Sant Francesc s’obriran als assistents a les 19:00 h de la tarda i es tancaran a partir de les 23:00 h. La vetllada també s’acompanyarà de música en viu.

Les entrades es posen a la venda per un preu de 20 euros i donen accés a la degustació dels vins exposats, tres tastos gastronòmics i la copa de l’acte. La reserva de plaça i entrada es pot fer via telèfon a través del 610 243 747 o bé directament des del restaurant El Gat Blau. També hi haurà la possibilitat de comprar el lot el mateix dia de l’acte al Claustre Sant Francesc, sempre que encara en quedin de disponibles.

La 7a Cimera del Xarel·lo repeteix al Santuari de Foix

La Cimera del Xarel·lo celebrarà enguany la setena edició mostrant les millors referències d’una trentena d’elaboradors des del Santuari de Foix, a Torrelles de Foix. Un any més, aquest serà l’escenari d’un acte que començarà a les 17:00 h i que posa la mirada a un públic bàsicament professional: sommeliers, periodistes, botigues especialitzades, restauració…

Enguany continua sumant anys un esdeveniment reprès el 2022 després de dos anys d’aturada a causa de la covid. En aquella ocasió, i així ho remarquen els organitzadors, s’hi van poder tastar més d’un centenar de vins joves, criats en bota, caves, Clàssic Penedès, Corpinnats, ancestrals, ecològics, biodinàmics, naturals, dolços…, fet que demostra “la versatilitat d’aquesta varietat dins del panorama vinícola català”.

La Cimera del Xarel·lo s’organitza gràcies al suport de l’Ajuntament de Torrelles de Foix i l’Associació del Santuari de Foix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa