VadeVi
Quinze anys d’Arrels de Vi amb rècord de cellers participants

Els dies 3 i 4 de juny torna Arrels del Vi a Sant Martí d’Empúries, l’Escala, amb una edició especial, la quinzena. Una efemèride que celebren, d’entrada, amb la xifra de participació d’estands més elevada de la seva història. Així ho comparteixen els organitzadors, que han confirmat l’assistència de 30 cellers. Arrels del Vi oferirà un tast obert de més de 100 referències de vi de la DO Empordà en un entorn singular, així com la possibilitat de conèixer de primera mà els propietaris i enòlegs dels cellers del territori i de comprar a preu de celler els vins empordanesos, amb 5 euros de descompte en la compra de la primera ampolla.

Organitzada per Dominic Abernethy i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, Arrels del Vi suma edicions com a fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general amb catorze edicions a Sant Martí d’Empúries i quatre a Barcelona. L’equip d’Arrels del Vi està feliç d’haver arribat als 15 anys i seguir comptant amb la complicitat dels cellers empordanesos i d’un públic extremadament fidel. Abernethy ho explica: “No podem estar més orgullosos, comenta, la resposta dels cellers de la DO Empordà i del territori ha estat excepcional”. Oriol explica que enguany presenten nova web i la possibilitat de comprar anticipadament l’entrada a https://arrelsdelvi.com/. A més a més, afegeix, “estem feliços de tornar a celebrar Arrels Kids, tallers per a nenes i nens on podran pintar amb vi amb Tinta i Vi mentre els seus pares tasten les novetats de la DO Empordà. També tindrem música en directe dissabte i diumenge. Serà una gran festa on retrobar-nos tots”.

Arrels de Vi
Participants de la fira Arrels del Vi de l’edició 2022 | Foto: Basili Gironès, Arrels del Vi

Cellers participants i producte local

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala i la DO Empordà i el patrocini de Wine Palace, han confirmat la seva participació: AV Bodeguers, Celler Arché Pagès, Celler Castelló – Murphy, Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Celler Mas Romeu (diumenge), Celler Pujol Cargol Masarac, Empordàlia, Mas Geli, Mas Llunes, Mas Oller, Pere Guardiola, Perelada, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d’Olivardots. Així com amb els cellers independents del territori empordanès: Celler Eccocivi, Cellers de Madremanya (Follaraïms), Celler la Gutina, Celler López Schlecht (dissabte), Celler RIM, Celler Surrealista, JOC de Jordi Oliver Conti, La Natural, Somni d’istiu, Vins de Taller i Vinyes Tortuga (dissabte).

A més, enguany Arrels del Vi compta amb les tradicionals tapes d’Anxoves de l’Escala M. Sureda amb pa de tramuntana del Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines, així com amb els següents expositors: Formatges La Balda i Le Bolut, el “show” degustatiu d’ostres Ostrens, l’Oli de Ventalló, Llavora, Van-Van La Roulotte, Upcycling Bottles i Wine Palace.

Per als més petits torna Arrels Kids, taller per pintar amb vi dirigit per Tinta i Vi, dissabte i diumenge de les 13:00 h a les 14:00 h. Laura Masramon, Empordà personal Sommelier, impartirà la conferència “La consolidació dels vins de l’Empordà 2008-2023″, dissabte i diumenge de les 19:00 h a les 20:00 h. Les Ruïnes d’Empúries ofereixen enguany per tots els assistents a Arrels del Vi una entrada 2×1 dissabte i entrada gratuïta diumenge. I la fira serà amenitzada tots dos dies pel Concert de Silk Trio format per Colum Pettit (Irlanda), violí oud, Marta Kurzyca (Polònia) veu clarinet, Igor Goluvchuk (Ucraïna) acordió.

Premis Arrels de Vi 2023 amb rècord de mostres

La cita empordanesa ha estrenat edició aquest dilluns 15 de maig amb la jornada de tast a cegues que permetrà decidir els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2023. Es busca el millor vi blanc, negre, rosat, dolç i el millor vi insòlit, categoria que incorpora els vins fora de la DO Empordà, així com productes de mínima intervenció com poden ser vins brisats o vins sense sulfits afegits.

El tast s’ha celebrat a la Biblioteca del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) Empúries i ha vist participar a 12 sommeliers: Carles Aymerich, del Restaurant Roca Mas Marroch de Girona; Ferran Vila, Campió d’Espanya de Sommeliers 2022; Toni Albiol, Campió de Catalunya de Sommeliers 2023; Laura Masramon, Empordà Personal Sommelier; Clara Isamat de Vinoscompartidos.com; Laura Serrano, organitzadora d’activitats entorn del vi; Ismael Costa, del Celler del Pont de Girona; Adrià Castells, del Kosa Bistró de Palafrugell; Adrià Ferré, del restaurant Can Miquel de Cala Montgó; Agnès Gasull, comunicadora de vins de l’Empordà; Gerard Geli, del restaurant Vicus de Pals i Romina Ribera de Glops d’Història.

El tast a cegues ha estat dirigit per Rafel Sabadí, sommelier del Uain Bar&Store de l’Escala. “Enguany hem rebut 75 mostres d’ampolles de vi per tastar a cegues, rècord absolut en les 15 edicions que portem. N’estem orgullosos, ja que demostra la repercussió que tenen els Premis Arrels del Vi en el mercat. Vull destacar també l’alt nivell dels tastadors catalans presents, per a ells resulta una magnífica oportunitat per estar al dia de què està passant a casa nostra i de compartir coneixements per tal d’enriquir-se”. Els guanyadors es donaran a conèixer durant l’edició de l’esdeveniment.

Més notícies
Arrels de Vi torna aquest mes de juliol amb oferta renovada | cedida
Arrels de Vi anuncia els millors vins empordanesos de l’any
Comparteix
Ho fa coincidint amb la presentació de la propera edició de la fira, que tindrà lloc el 10 i 11 de juliol a Sant Martí d'Empúries
La Fira Arrels de Vi torna a l'Empordà aquest 2021 | organització
Vint-i-sis cellers de l’Empordà participen aquest juliol a la Fira Arrels del Vi
Comparteix
La fira confirma la seva 13a edició coincidint amb la celebració del tast a cegues que ha d'escollir els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2021

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa