VadeVi
El cava reivindica impacte social i econòmic davant l’Administració
  • CA

Aquesta setmana ha tingut lloc a la seu del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Barcelona una trobada entre actors del sector del Cava i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Hi eren l’Associació dels cellers elaboradors de cava (AECAVA), l’Associació de Viticultors del Penedès, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i la Unió de Pagesos (UP). Per part del Departament, hi ha assistit el secretari d’alimentació, Carmel Mòdol, el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, i la directora de l’INCAVI, Alba Balcells.

60% de la vinya catalana i 12.000 llocs de treball

Tant els representants del cava com els de l’administració, diran des del sector del cava, han volgut fer valdre l’impacte econòmic, social i mediambiental del sector del Cava, que actualment, comparteixen, representa el 60% de la vinya catalana amb més de 5.000 viticultors i el 75% del valor econòmic del vi català, generant més de 12.000 llocs de treball (directes i indirectes) als 180 cellers elaboradors de cava que hi ha Catalunya.

Ambdues parts haurien convergit en la importància de les iniciatives de la DO Cava en relació amb el nou pla estratègic. En especial, diran, amb la segmentació del Cava per categories (“Guarda” i “Guarda Superior”), la zonificació del cava català amb la nova zona Comtats de Barcelona amb les cinc subzones, així com la creació de la figura d’elaborador integral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa