VadeVi
Intervenen 40.000 litres de sidra asturiana per un presumpte frau d’origen

La Guàrdia Civil de Villaciviosa, a Astúries, va intervenir dijous passat més de 40.000 litres de sidra escumosa que estava embotellada i preparada per ser venuda amb etiquetes de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Sidra d’Astúries, cosa que podria suposar un frau contra aquest segell. Segons informa ‘Vinetur’, va ser el mateix Consell Regulador Sidra d’Astúries qui va alertar les autoritats perquè emprenguessin les actuacions pertinents.

La sidra ja es trobava a punt de ser venuda en una empresa local en el moment de la intervenció de l’institut armat. Per tal de poder dur l’etiqueta de la DOP Sidra d’Astúries, el producte ha de ser elaborat amb pomes procedents exclusivament la zona, cosa que, segons sembla, aquestes ampolles incomplien. És per això que la sidra ha estat posada a disposició del Jutjat d’Instrucció de Villaviciosa i s’han obert diligències per investigar els pressumptes delictes d’estafa, delicte contra la propietat intel·lectual i també un delicte contra els drets dels consumidors.

Una nova actuació contra un problema molt estès

Així, una vegada més, les autoritats han hagut d’actuar per garantir que les denominacions d’origen siguin respectades i només assenyalin productes que compleixen els requisits establerts, que en garanteixen tant la qualitat com l’autenticitat, protegint la reputació de les regions productores i les empreses locals, a més de fomentar la conservació tant de la tradició d’elaboració dels diversos productes com també de les pràctiques locals i de la qualitat que garanteixen per als consumidors.

Durant els darrers anys, tant a l’estat espanyol com a la resta d’Europa i del món, s’han destapat diversos casos semblants en què es volia fer passar productes de qualitat inferior per d’altres mereixedors d’una indicació d’origen regulada. En aquest cas, com en la majoria, les begudes en qüestió no suposen un perill per a la salut pública, ja que són aptes per al consum, però la seva venda suposaria un perjudici contra tots els productors acollits al segell de qualitat.

Més notícies
L'empresa nord-americana ha estat multada després que vengués una ampolla falsa de bourbon a un periodista infiltrat | Acker Merrall Condit
Multen una famosa botiga de vins de Nova York per vendre bourbon fals
Comparteix
Acker Merrall Condit haurà de pagar 100.000 dòlars després que un programa de televisió destapés l'estafa
El tribunal de Burdeus ha condemnat els responsables d'un gran frau d'ampolles de vi de la regió | GFreihalter / Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)
França condemna els responsables de vendre vi espanyol barat com a Bordeus
Comparteix
Cinc persones han estat sentenciades a arrest domiciliari i a pagar multes importants
Una investigació policial destapa un presumpte frau en vins del Vèneto
Comparteix
El nord d'Itàlia podria ser el centre d'una operació il·legal de proporcions considerables
Vi negre en una copa | Foto: Pixabay  
Investiguen un presumpte frau en la certificació d’etiquetes de vi
Comparteix

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa