VadeVi
Dairo 2016, un vi per enaltir un rostit de pollastre pota blava
  • CA
Dairo de Cellers Unió marida amb el pollastre de pota Blava

!--akiadsense-->

Una de les maneres més tradicionals de cuinar el pollastre com a plat de festa a casa nostra és rostint-lo a la cassola amb fruites dessecades, tradicionalment amb prunes, orellanes i panses.

Després de salpebrar el pollastre tallat a octaus, en aquest un pollastre de pota blava raça Prat, s’enrosseix a la cassola amb un bon raig d’oli d’oliva extra verge a foc viu. Retirem el pollastre i aprofitant el mateix oli afegim a la cassola, un parell de cebes de Figueres tallades en juliana i una cabeça d’alls sencera tallada per la mitat. Ho deixem coure a foc lent fins que tenim les cebes ben rosses, moment en el que hi afegirem una copa de vi ranci per desglaçar la cassola i incorporar al rostit les essències que hi ha anat quedant dipositades.

Deixem reduir el vi, incorporem els trossos de pollastre i ho cobrim amb un brou fet amb carcasses de pollastre de pota blava i una bresa. Aquest seria el moment d’afegir-hi les espècies i/o les herbes aromàtiques, si n’hi desitgem, una fulla de llorer i queda molt bé. Deixem que el conjunt es vagi rostint durant una hora aproximadament (encara que el temps dependrà de la mida del pollastre). Quan faltin 15 minuts per acabar de rostir-se hi afegirem les prunes, les orellanes i les panses que haurem tingut prèviament en remull un parell d’hores.

Dairo 2016 de Cellers Unió de la DO Montsant

Un rostit de pollastre de pota blava raça Prat és un plat intens, tant en aromes com en sabors. La salsa resultat de la concentració del brou, el greix que s’ha anat desfent del pollastre, el vi ranci, el llorer i les essències que han quedat enganxades a la cassola fruit d’enrossir el pollastre és molt saborosa, però de textura prou espessa i complexa aromàticament. Per acompanyar aquesta menja necessitem un vi que tingui cos i estructura amb una acidesa capaç de netejar la boca però amb un potencia aromàtica que sigui capaç de respectar les característiques organolèptiques del pollastre i els seus acompanyaments.

El Dairo, un vi elaborat amb garnatxa negra, carinyena i sirà, amb una criança de 6 mesos pel Cellers Unió sota l’empara de la DO Montsant, té la força necessària per acompanyar un rostit com el que presentem respectant-ne el producte. D’una banda hi aportarà les aromes de fruits vermells madurs, com si el plat portés una melmelada d’aquesta mena de fruites, i uns tocs de notes d’espècies dolces provinents de la criança que combinen molt bé amb les fruites dessecades i amb la carn del pollastre. D’altra banda l’acidesa aportarà frescor i neutralitzarà la salsa i la textura carnosa del vi serà capaç de netejar la boca evitant la saturació i permetent-nos continuar assaborint el plat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa