VadeVi
La parella perfecta: Bacallà fumat Royal i Posidònia 2019 de Celler Sumarroca
  • CA
Carpaccio de bacallà Royal fumat

!–akiadsense–>

Des de Vadevi i Vadegust us volem fer la vida una mica més fàcil. Continuem en una època complicada i ja hem acabat les idees per suplir a casa les activitats que normalment fèiem a fora. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions fàcils amb les que hi guanya tothom. Us suggerim un vi català per maridar amb un producte català. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.

Som-hi doncs! Avui bacallà fumat Royal i Posidònia 2019 de Celler Sumarroca.

Quan es parla de bacallà en termes gastronòmics a Catalunya, el més habitual és referir-se al bacallà curat amb salaó. La salaó és un mètode de conservació dels aliments molt arrelat a la zona Mediterrània perquè s’ha fet servir des de temps molt antics. Un bon exemple en són els romans, creadors de molts centres de salat de peixos i altres aliments al llarg de tot el litoral. Però el bacallà també és un peix excel·lent consumit fresc i, en especial, fumat.

Possiblement el bacallà fumat és la manera més desconeguda a casa nostra de gaudir d’aquest peix. El fumat és la tècnica de conservació més típica de les civilitzacions dels nord d’Europa. El bacallà fumat de Royal és una delicadesa elaborada a partir de l’espècie Gadus morua, que és l’autèntic bacallà. Aquest bacallà té el seu origen a les aigües fredes de l’oceà atlàntic islandès, molt a prop del cercle polar àrtic, l’únic mar del món lliure de contaminació metàl·lica d’origen natural. Les peces són pescades una a una, amb la tècnica de l’ham, evitant l’ús de xarxes, i el fumat del peix es fa seguint un mètode ancestral escandinau.

Carpaccio de bacallà Royal fumat

!–akiadsense–>

El bacallà fumat Royal és un producte de textura ferma, de sabor fi i delicat i amb un punt fumat molt elegant, gens agressiu, capaç de seduir tota mena de paladars i de trencar tots els prejudicis previs que pugui tenir qui el tasta per primera vegada.

Per acompanyar el bacallà fumat de Royal, donades les seves característiques, hi va molt bé un vi rosat, concretament el Posidònia 2019 del celler Sumarroca (DO Penedès), guanyador del Vinari de Plata en la categoria de vins rosats dels Premis Vinari 2020. Amb l’anyada 2017 ja havia guanyat el Vinari d’Or 2018 al millor vi rosat de Catalunya. Els vins rosats sovint els grans oblidats per la gastronomia, són vins molt versàtils i capaços de fer grans maridatges.

Posidònia de Sumarroca, un rosat amb premi Vinari

El Posidònia és un vi rosat jove ecològic elaborat amb la varietat ull de llebre, d’aromes florals i afruitades, fresc i llaminer que es relaciona molt bé tant amb el punt de greix com amb el conjunt gustatiu del bacallà, enriquint-se mútuament i formant una combinació sorprenent amb el punt fumat del bacallà que us convido a descobrir. Un vi de marcat caràcter mediterrani per un peix de marcat caràcter atlàntic.

Més maridatges

Recupereu altres lliuraments de “La parella perfecta” de Vadegust i Vadevi i agafeu idees per fer a casa:

Ostres del Delta de l’Ebre amb Coca i Fitó d’Or.

Llonganissa de Vic amb Casa Mariol Syrah Reserva 2015

Coca de Llavaneres i Escumós Brut 21 d’Albet i Noya

Torró d’Agramunt i Llàgrimes de tardor Mistela Negra

Coca de recapte i vi novell negre

Foie gras sencer d’Ànec de l’Empordà i Aymar Reserva Única 2013

Canelons de l’àvia de Cannelonia i vi Maria Ganxa 2019

Salmó salvatge fumat i Aymar Rosé Extra Brut 2016

La parella perfecta: Tòfona negra de la Conca de Barberà i Família Torres Grans Muralles 2015

Xocolata negra 100% cacau i AA Dolç Mataró

La parella perfecta: Llom de tonyina roja Balfegó i Finca La Serra del Vent de Tomàs Cusiné

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa