L’any 2009 naixia el Vadevi.cat com una aposta atrevida per donar veu al vi català des d’un portal digital. En aquell moment, va suposar una autèntica revolució el fet de reservar un .cat, i el sentiment de l’equip fundador era de gran orgull per haver incorporat un domini que representava el nostre país i la nostra llengua. Avui, dotze anys després, i malgrat tot això pugui semblar una simple anècdota, miro enrere i me n’adono del significat que té, entenc el recorregut d’aquesta capçalera que ha acompanyat la (r)evolució del sector vitivinícola de Catalunya, i sobretot, que ha pogut ser testimoni de l’increment de percepció i estima del vi a casa nostra.

No som persones conformistes i el repte continua perquè queda molt camí per fer i recórrer. Per què en paral·lel a aquesta (r)evolució del sector del vi, hem d’obrir la mirada a les noves oportunitats que ens dona el de la comunicació. Si ens emociona la història del .cat, ni us explico com ens sentim davant la multitud d’oportunitats i canals i plataformes que ens permeten donar veu al dia a dia dels nostres negociats. Apostem per les xarxes socials, perquè ens permeten arribar a nous usuaris, interactuar amb ells i conèixer què pensen i com podem oferir-los un guiatge informatiu més acurat. Ens deixem seduir per la mirada d’una càmera, ja sigui de fotos o vídeo, perquè sabem que la imatge també importa. I molt. I d’aquí, per exemple, que aquesta setmana ens haguem estrenat amb dues noves seccions que volem consolidar al diari: d’una banda, els “tastos comentats“, en els quals el sommelier Ramon Roset presenta un vi a partir d’una conversa amb el seu elaborador o la persona que l’ha pensat, concebut o embotellat; i de l’altra, amb entrevistes d’actualitat o en profunditat que ens permeten veure i compartir quelcom més que la pròpia paraula escrita.

Hem de donar veu i visibilitzar les persones que hi ha darrera de cada producte. I sobretot, sobretot, escoltar el territori des del propi territori. Per això, en aquesta nova etapa també donarem la benvinguda a col·laboradors que ens expliquin coses des de l’origen de la notícia. O que ens ajudin a explicar el paisatge de vinya i a escoltar la veu d’aquelles persones que generosament comparteixen coneixement i ens permeten entendre i endinsar-nos una mica més en aquest màgic món del vi.

Ara, del diari ja no en diem Vadevi.cat, però mantenim intacta la nostra vocació de servei i d’acompanyament. No perdem l’essència, volem ser i seguirem sent el diari d’informació del sector del vi de Catalunya. Apropant-nos-hi des de totes les vessants possibles (social, econòmica, cultural…) i despullant cada producte per desxifrar què hi ha més enllà de cada ampolla. Hi ha tant a dir i fer, que deixem de parlar per convidar-vos a seguir-nos en el dia a dia i descobrir aquestes novetats amb els vostres propis sentits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa