El govern català s’ha formalitzat in extremis, només a pocs dies que la llei els obligués a convocar noves eleccions. Sigui com sigui, aquest divendres s’ha investit Pere Aragonés com a 132è President de la Generalitat de Catalunya i si tot va segons el calendari previst, la setmana vinent es designaran els consellers que ocuparan les diverses carteres i departaments del nou Govern.

El vi ha acompanyat dos moments clau en el procés. D’una banda, es va servir un vi d’Alella durant les últimes negociacions entre ERC i JuntsxCat, que van tenir lloc diumenge passat en una masia d’aquest municipi del Maresme; de l’altra, el Cava Terra Terrae de la cooperativa penedesenca Covides es va destapar al despatx de l’ara Molt Honorable President per celebrar l’aprovació del candidat republicà al capdavant de la Generalitat.

L’acord per arribar a formar govern ha estat llarg, i difícil. Diuen. Esperem, però, que aquesta tradició de tenir sobre la taula una ampolla de vi català es mantingui en el transcurs de la legislatura. Perquè sent un país de vins com som, no s’entendria d’altra manera que donar exemple des dels despatxos de la Generalitat a l’hora de triar i promocionar els diferents productes que s’elaboren de manera excel·lent de punta a punta de Catalunya. Som país de vins, doncs exercim-ne!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa