Quan estem a punt de tornar a una certa normalitat després de la situació derivada de la pandèmia i que després de molt de temps podem tornar a gaudir de dinars i sopars amb qui més estimem, hi ha un fenomen que, com a mínim, al nostre estimat litoral, no ha canviat gens.

A la gran majoria de guinguetes de platja i restaurants de primera línia de mar, des de les Cases d’Alcanar i fins al Cap de Creus, els verdejo continuen essent els reis de les taules. Ja ens poden anar dient que el vi català amb DO és l’opció preferent pels consumidors catalans i que el pes dels vins de les DO catalanes a Catalunya es va mantenir l’any 2020 amb una quota semblant a la del 2019, amb un 41,5%. La realitat a les nostres costes és que el vi preferit dels qui s’acosten a guinguetes i restaurants de platja continua essent com des de fa anys, mantenint-se impertorbable passi el que passi, és el verdejo.

Ja sigui a les platges de Tarragona, com les de Barcelona sud, Barcelona capital, Maresme i Costa Brava, els verdejos guanyen servei rere servei per golejada a tota la resta de vins. Fins i tot, he pogut ser testimoni sortint d’un tast de vins catalans, que els mateixos assistents després d’omplir-se la boca de les virtuts dels nostres vins, es van asseure en la terrassa d’una guingueta i van acompanyar les tapes amb un verdejo.

Si no ens espavilem tots plegats, un estiu més a les terrasses i menjadors de les nostres costes els efluvis tropicals i les acideses desbocades servides a temperatures que freguen la congelació tornaran a ser les reines de la festa i els nostres benvolguts vins continuaran esperant, resignats, a les neveres dels temeraris que han gosat posar-los a les cartes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa