Sempre que viatges fora passa allò que parles i reivindiques lo de casa en cada ocasió que t’ho permet la conversa. “Fa molta falta sortir per tenir una millor perspectiva de tot”, diran alguns amb raó. I sobretot, hi afegiria jo, ens reafirma les bondats i bona feina que s’està fent en molts aspectes i sectors del nostre entorn més proper. El cas del vi, no n’és cap excepció.

Aquesta darrera setmana he coincidit amb professionals del vi d’arreu del món. Periodistes, sommeliers, distribuïdors, comercials, importadors…, i sense excepció, tots han coincidit en la bona reputació dels vins que s’elaboren a Catalunya. Amb menció especial a les bombolles -parlen del cava que, segons diuen, s’ha fet un bon nom al mercat d’arreu. “Els diumenges me’n destapo una ampolla per l’aperitiu”, dirà una influencer de Ruimania; “A mi m’agrada provar les novetats perquè sempre descobreixo alguna cosa interessant”, afegirà un periodista belga.

“Jo de vosaltres, tindria menys complexos. El vi català ho està fent molt bé, i de vegades sembla que no us ho acabeu de creure”, afegirà una professional del sector de Madrid. Doncs això, creiem-hi i que així puguem seguir reivindicant-nos dins i fora del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa