VadeVi
Dia de gala per als escumosos rosats dels ‘Barcelona Rosé’

Avui, dijous 9 de març, és el dia en què es donaran a conèixer els resultats dels Barcelona Rosé International Bubbles Awards de 2023. El concurs que premia els millors vins escumosos rosats del món donarà així el punt final a la tercera edició anunciant quines han estat les referències més ben valorades per un jurat professional, que en va fer un tast completament a cegues aquest passat 21 de febrer a Barcelona.

L’acte de lliurament es farà a les Cotxeres del Palau Robert a partir de les 19:30 h de la tarda i comptarà amb la participació de tots els cellers que han presentat producte a la convocatòria. En aquesta edició hi competeixen vins escumosos rosats de Catalunya -Cava, Corpinnat, Clàssic Penedès-, amb referències espanyoles, franceses i italianes, principals productores d’aquesta tipologia de bombolles.

La jornada de tast dels ‘Barcelona Rosé’ es va fer a WITO, centre d’Euroselecció a Barcelona | Foto: Jordi Play

Alta participació i qualitat in crescendo

Enguany, el concurs ha registrat el nombre més alt de referències presentades i en destaca també l’increment significatiu de mostres de vins ancestrals i la presència de xampanys i bombolles d’altres zones del país francès, com els crémants. En qualsevol cas, un cop es va fer la jornada de tast el jurat coincidia en fer un balanç positiu de la jornada tot destacant una evolució dels escumosos avaluats comparativament amb edicions passades. Parlaven “d’increment de qualitat generalitzat” en les diverses categories, malgrat que per a alguns d’ells la sorpresa venia sobretot dels ancestrals i les llargues criances.

Els Barcelona Rosé permeten entendre la realitat del sector dels vins escumosos rosats, tenir una àmplia panoràmica dels productes que actualment hi ha al mercat, afegien d’altres membres del jurat. En definitiva, es va poder celebrar que el de les bombolles rosades és “un mercat viu” que sembla que s’està obrint pas i consolidant en diversos segments de mercat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa