VadeVi
Els ‘Barcelona Rosé’ 2023 ja tenen guanyadors
  • CA

Aquest dimarts 21 de febrer, la sala d’Euroselecció a Barcelona, la WITO, s’ha vestit de rosa per mimetitzar-se amb la jornada de tast dels Barcelona Rosé Internacional Bubbles Awards, el concurs que premia les millors bombolles rosades del món. Enguany, coincidint amb la tercera edició del certamen, una vintena de professionals s’han reunit per tastar a cegues i avaluar els productes que enguany competeixen sota diverses categories diferenciades, entre altres criteris, per la seva tipologia d’elaboració.

En tot cas, després d’una intensa sessió de tast, el jurat ha dictat sentència i ha definit el que seran els vins guanyadors de 2023. Uns guanyadors que encara ningú coneix, perquè els resultats no es faran públics fins a primers de març en el marc d’un acte de lliurament de guardons que premiarà les millors posicions de l’any.

Aquest dimarts a WITO s’han pogut tastar diverses tipologies d’escumosos rosats | Foto: E.V.

Evolució positiva d’uns vins que cada cop es beuen més

El balanç de la jornada ha estat satisfactori, tant des de l’organització com entre els membres del jurat que han coincidit a remarcar l’evolució positiva dels escumosos avaluats comparativament amb edicions passades. Anna Vicens, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, fa precisament esment a aquest “increment general” en la qualitat dels productes, tot apuntant que “el nivell ha estat molt bo” i que s’han pogut tastar productes molt interessants de tipologies molt diverses amb tandes “molt ben diferenciades”.

Hi coincideix Rafael Sabadi, sommelier i actual gerent de l’Uain Bar&Store de l’Escala, qui també entén que “l’evolució dels Barcelona Rosé tant en qualitat com en varietat és molt positiva“. Entrant al detall del tast, qui fou guanyador del Ruinart Challenge 2016, considera que s’ha servit “una selecció molt eclèctica” de vins, en la qual, per a ell “han destacat especialment” els ancestrals i les llargues criances.

El reconegut com a millor sommelier de l’Estat aquest passat 2022, Ferran Vila, ha posat l’accent en la diversitat dins la categoria. “Poder tastar diversos productes d’una mateixa tipologia, que en aquest cas han estat bombolles rosades, ens permet entendre millor el panorama actual d’aquest estil d’escumosos”, compartirà un cop finalitzat el tast. De fet, recorda que aquests són productes històrics amb llarga trajectòria a qui sembla que les modes li estiguin retornant presència i coneixement. “Cada cop es veuen i beuen més i van agafant nous adeptes”, dirà. “Sembla un mercat viu“, dirà, i això és positiu sempre que s’embotellin vins que, seguint un mètode o l’altre d’elaboració, estiguin fets amb una mínima de coherència.

El doble d’ancestrals i increment de xampanys

Enguany, els ‘Barcelona Rosé’ han registrat una xifra rècord de participació, destacant l’increment significatiu en les mostres d’alguna de les categories, com els ancestrals que han duplicat presència o el fet que hi hagi hagut el nombre més gran de xampanys així com de vins escumosos d’altres zones productores de França i Itàlia.

Més notícies
Tast dels Barcelona Rosé International Awards 2022 | Foto: Jordi Play
Els ‘Barcelona Rosé’ baten rècord de participació aquest 2023
Comparteix
Els premis de les bombolles rosades doblen la participació d'ancestrals i incrementen significativament els vins internacionals | Aquest dimarts 21 de febrer se celebra la jornada de tast a l'espai Euroselecció WITO de Barcelona
Escumosos Rosats | Foto: Jordi Play
Els ‘Barcelona Rosé’ obren les inscripcions de la seva tercera edició
Comparteix
La ciutat tornarà un any més a ser la capital dels escumosos rosats
05.04.2022, Barcelona
Lliurament dels Premis Barcelona Rosé International Bubbles Awards 2022, a la Barcelona Wine Week al recinte de Fira de Barcelona.

foto: Jordi Play
Elisenda de Loxarel 2017, millor escumós rosat dels ‘Barcelona Rosé’
Comparteix
Aquest dimarts 5 d'abril s'han desvetllat els guanyadors de la segona edició del concurs de les bombolles rosades en el marc de la Barcelona Wine Week

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa