VadeVi
Arrenca la primera edició dels Premis Vinari d’Enoturisme
  • CA

L’enoturisme pren enguany més entitat pròpia. Ho vam anunciar fa uns dies, i és que entre les novetats destacades dels Premis Vinari hi ha que les categories d’enoturisme, l’any passat vinculades estretament al concurs de vins, aquest 2022 tindran el seu propi concurs, independent, i la seva pròpia gala de lliurament de guardons.

De fet, fins ara aquests reconeixements ja tenien les seves singularitats, pel fet per exemple que l’avaluació dels projectes guanyadors el feia un jurat diferent al que avaluava els vins, format per un equip de professionals amb estreta vinculació amb el turisme del vi des de la formació, especialització i experiència professional. Aquest tret es manté, però canvia com dèiem l’essència del certamen que permetrà d’una banda, rebre noves candidatures i de l’altra, celebrar una nova festa per donar a conèixer els guanyadors de l’any.

Categories i inscripcions

Als Premis Vinari d’Enoturisme hi poden participar cellers, cooperatives vitivinícoles, allotjaments, restaurants i empreses i entitats d’àmbit privat que tinguin la seva seu social a Catalunya. A més a més, es requereix que els productes presentats estiguin disponibles i actius en el moment de presentar-se al concurs.

Les categories a les quals es pot optar són:

Allotjaments i restauració

  • Premi al Millor Allotjament Enoturístic
  • Premi a la Millor Experiència Enogastronòmica

Cellers

  • Millor visita enoturístic ai experiència de tast de vins realitzada durant el 2021

Experiència i innovació

  • Millor Activitat Cultural i Social
  • Millor Activitat d’Esport o benestar
  • Millor Activitat Mediambiental
  • Millor Activitat Innovadora
  • Millor Activitat Solidària
  • Millor Iniciativa Emprenedora

El jurat atorgarà un guardó i diploma per cadascuna de les categories. Les inscripcions per poder presentar candidatures ja estan obertes i es poden formalitzar seguint aquest enllaç.

Viu la Verema de 1887 del Celler Llopart
Viu la Verema de 1887 del Celler Llopart, activitat premiada al 2021 | celler

Els Premis Vinari d’Enoturisme, organitzats per Vadevi, tenen per objectiu promocionar i potenciar l’enoturisme de qualitat a Catalunya, fomentar-ne el coneixement i la difusió com a activitat de proximitat i estimular-ne la pràctica, així com incentivar els cellers, empreses i/o entitats d’àmbit privat, amb seu a Catalunya, a la millora contínua de les seves ofertes i innovar a l’hora de plantejar noves propostes enoturístiques. A més a més, pretenen divulgar entre els consumidors la cultura, el territori i les característiques dels vins catalans a través de l’activitat de l’enoturisme.

Podeu recuperar el llistat de guanyadors de l’edició anterior, seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa