VadeVi
Elisenda de Loxarel, un homenatge a les arrels amb nom de futur
  • CA

Elisenda de Loxarel pren el nom de la filla dels dos propietaris del projecte de vins penedesenc, en Josep Mitjans i la Teresa Nin. I es concep, com la jove de la família, a partir d’un cupatge entre en Josep -o més concretament del xarel·lo de la seva finca de Can Mayol- i la Teresa, propietària de la finca Coll de la Coma, d’on cullen la montònega.

Pot semblar un relat, però tot plegat és tan cert com real. I a més a més, com a colofó de la història, hi ha que de la suma d’aquesta equació en surt un producte guanyador: un vi escumós que va aconseguir el premi a millor rosat de la passada edició dels ‘Barcelona Rosé‘.

Josep Mitjans, recollint el premi a millor escumós de mans de la directora de l’INCAVI Alba Balcells | Foto: Jordi Play

“L’Elisenda expressa la frescor i acidesa característiques de les vinyes d’alçada de montònega de 60 anys de la zona del Pla de Manlleu, i la mineralitat i salinitat que li aporta el xarel·lo vermell plantat al voltant de la finca de la Masia de Can Mayol de Vilobí del Penedès”, expliquen. I a més a més, fa la primera fermentació en àmfores de fang, sent Loxarel un dels pioners en utilitzar-ne per a elaborar els seus vins.

El fet és que totes aquestes característiques “fan d’aquest Clàssic Penedès en un producte singular“, dirà Mitjans, amb el qual “volem retre un homenatge a les generacions de viticultors que ens han precedit”. Un escumós molt gastronòmic que combina amb “infinitat de possibilitats”, malgrat que ells el recomanen prendre amb gall negre del Penedès, salmó a la brasa o sorell amb salsa d’ametlles.

“Seguim emocionats pel premi”, reconeix amb Vadevi el responsable del projecte. “És un producte que estimem molt, i el fet de ser el millor escumós rosat ens ha ajudat a fer marca, a reforçar qui som i a donar-nos a conèixer”, conclourà Mitjans.

Elisenda de Loxarel

Els ‘Barcelona Rosé’, a punt per a la tercera edició

Tot recordant el darrer guanyador, l’actualitat ens porta a recordar que els Barcelona Rosé han obert les inscripcions per a participar en la tercera edició del certamen. Hi poden competir tots aquells vins escumosos rosats que hagin estat elaborats seguint els mètodes tradicional o champenoisecharmat o granvas, així com els ancestrals.

Els elaboradors poden presentar mostres fins al pròxim 20 de gener de 2023 i el concurs se celebrarà durant el mes de febrer a Barcelona. Podeu recuperar aquí les bases amb tota la informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa