Els Premis Vinari de vins, vermuts i enoturisme estan 100% actius. La convocatòria s’ha fet per als tres concursos en els quals hi tenim obertes les inscripcions perquè pugueu presentar aquells projectes o productes que creieu més competitius. Us detallem a continuació algunes de les principals informacions de cada convocatòria per facilitar on creieu més adient presentar la vostra candidatura.

Els Premis Vinari de vins fan 10 anys

Van néixer l’any 2013 i enguany preparen una edició especial per celebrar els deu anys. Els Premis Vinari dels vins catalans tenen obertes les inscripcions fins aquest proper divendres 22 d’abril.

Per inscriure algun vi en aquesta edició heu de clicar al navegador vinscatalans.premisvinari.cat i registrar-vos, és a dir, donar-vos d’alta al sistema amb un correu electrònic i una contrasenya que podreu utilitzar durant tot el procés d’inscripcions per revisar els detalls o afegir productes. Hi poden participar aquells vins catalans que estan sota el paraigües d’alguna denominació d’origen i marca col·lectiva Corpinnat.

A part de reconèixer els vins en diverses categories (blancs joves, blancs brisats, blancs amb criança, rosats, negres joves, negres amb criança, negres de guarda, escumosos rosats fins a 18 mesos de criança, escumosos rosats a partir de 18 mesos de criança, escumosos fins a 18 mesos de criança, escumosos entre 18 i 30 mesos de criança, escumosos entre 30 i 60 mesos de criança, escumosos de més de 60 mesos de criança i vins dolços, rancis o de postres), també es reconeixerà:

• Premi a la Millor Etiqueta, entre els vins inscrits en aquest apartat
• Premi al Millor Projecte Ecològic, entre els cellers inscrits en aquest apartat
• Premi al Millor Celler, que correspondrà al celler que obtingui un major nombre de medalles en el concurs.

Copes de vermut

Els Premis Vinari de vermuts, vuit edicions fent l’aperitiu

Els vermuts també es premien aquest 2022, i encetem la vuitena edició del concurs per continuar donant veu a la creixent producció d’aquest aperitiu arreu del territori català.

Enllaç a les inscripcions, aquí.

Al concurs hi poden participar elaboradors particulars, cooperatives i unió de cooperatives vitivinícoles, agrupacions de productors i propietaris o representants de les marques de vermuts inscrits que s’elaborin a qualsevol punt de Catalunya. I tots ells, poden presentar producte a les diferents categories que especifica al certamen, independentment que siguin secs, semi-secs o dolços. Es tracta de:

 • Vermuts tradicionals Blancs
 • Vermuts tradicionals Negres
 • Vermuts tradicionals Reserva
 • Altres estils de vermuts (categoria que inclou: vermuts daurats; vermuts taronges; vermuts rosats; vermuts secs o extra-dry blancs o negres, i altres vermuts que no s’escaiguin a les categories tradicionals).

Els vermuts millor puntuats en cada categoria tindran medalla, i en l’apartat de premis, també es reconeixerà:

 • El Millor Vermut per a còctels, que s’escollirà de la mà de professionals del sector del bàrman i la cocteleria, que buscaran el millor vermut per combinar;
 • La Millor Etiqueta de vermut, que escollirà un jurat, en aquest cas, format per professionals del sector del màrqueting, la comunicació i el disseny gràfic.
Enoturisme a les vinyes | Unsplash

Premis Vinari d’Enoturisme, per fer d’aparador d’un sector en creixement

Enguany, les categories d’enoturisme prenen major protagonisme i tindran entitat pròpia. En aquest sentit, es premiaran des dels allotjaments, a experiències i la innovació.

En l’apartat d‘Allotjaments i Restauració es reconeixeran els establiments que ofereixen una experiència integral de qualitat als seus visitants, estretament lligada al vi i a l’enoturisme, amb estada temàtica i que demostrin una significativa participació en el turisme vitivinícola.

També podran optar a aquest premi els cellers que incloguin en les seves instal·lacions un restaurant que guiï experiències amb vins, menjars de qualitat i utilitzi productes locals o regionals. Es reconeixerà, en aquest cas:

 • El Millor Allotjament Enoturístic
 • La Millor Experiència Enogastronòmica (restaurant, bar de vins o càtering)

2. En la categoria de Cellers, es reconeixeran projectes que organitzen a les seves instal·lacions activitats i experiències enoturístiques, educatives o de recreació, innovadores, diferents i singulars per als visitants (individuals o en grup), que fomentin la cultura del vi i afavoreixin la comercialització del vi català. En aquest cas, es donarà el premi a:

 • Premi Vinari a la Millor Visita Enoturística i experiència de tast de vins realitzada el 2021

3. En l’apartat d’Experiències i Innovació s’hi reconeixeran aquelles activitats i experiències enoturístiques portades a terme per empreses que ofereixen viatges combinats i vinculats, empreses de transports i entitats d’àmbit privat -que no siguin productors de vi- i que es dediquen a proporcionar un servei significatiu dins la indústria del turisme vitivinícola i ofereixin experiències innovadores en l’àmbit de l’enoturisme, o que facin ofertes de paquets o estades turístiques en les quals l’eix principal sigui l’enoturisme.

Inclou el reconeixement a entitats que treballen en el desenvolupament de l’enoturisme al seu territori o que realitzen accions de màrqueting i promoció en aquest àmbit. Es premiarà, per tant:

 • La millor Activitat Cultural i Social
 • La millor Activitat d’Esport
 • La millor Activitat Mediambiental
 • La millor Activitat Innovadora
 • La millor Activitat Solidària
 • La millor Iniciativa Emprenedora

En aquest cas, les inscripcions es poden formalitzar seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix