Qui és fidel als vins negres, sigui estiu o sigui hivern, voldrà conèixer aquest vi. La Nit de les Garnatxes Llicorella és un monovarietal de garnatxa negra elaborat amb raïms que estan plantats sobre sòls de llicorella a la comarca del Priorat, és un vi d’aquells que és capaç de seduir tots els paladars. L’elabora el Celler de Capçanes, i surt al mercat sota l’empara de la Denominació d’Origen Montsant.
D’entrada -i a l’espera de la vostra opinió un cop el tasteu- que sedueix tots els paladars ho corrobora el fet d’haver estat escollit per més d’un centenar de professionals com a millor vi negre jove de Catalunya, havent destacat als Premis Vinari amb la millor puntuació de la seva categoria.
Malgrat la seva joventut, és un vi que presenta una certa complexitat, on les aromes afruitades, intenses i goloses, van sempre acompanyades de notes balsàmiques. El seu cos, estructura i el conjunt gustatiu el converteixen en un vi que acompanya amb solvència tan els aperitius, pastes i carns de tota mena, llevat de les carn vermelles madurades o la carn de caça”, descriu el sommelier Ramon Roset.

Llicorella, panal, argila i calissa
El producte forma part d’una gamma de vins molt singular, que embotella la varietat garnatxa nascuda sobre diversos sòls del Priorat. El de llicorella se suma al panal, argila i calissa, donant com a resultat quatre productes molt especials i únics.
A més a més, les ampolles es vesteixen amb històries compartides en format còmic, que fan protagonistes als treballadors del celler i comparteixen continguts didàctics sobre el món del vi. Una combinació, per cert, que les va fer mereixedores del premi a la millor etiqueta dels Premis Vinari de vins catalans de l’edició passada.
Fitxa de tast
Vi: La Nit de les Garnatxes Llicorella
- Anyada: 2021
- Celler de Capçanes
- Varietats: 100% garnatxa negra
- Elaboració: macera durant 28 dies i fa la malolàctica en bote de 500 litres de roure francès. Fa criança durant 3 mesos en botes noves de roure francès.