VadeVi
La millor vermuteria de Catalunya està a La Ràpita

Es diu Lo Racó del Vermutenc, està a La Ràpita i des de divendres pot presumir de ser la millor vermuteria de Catalunya. Els Premis Vinari així ho han oficialitzat aquest divendres 17 de març durant l’acte de lliurament dels guardons d’aquest concurs que anualment premia els millors vermuts del país. En el cas del millor local on anar a fer el vermut, la decisió ha estat presa íntegrament gràcies a la col·laboració i votació popular.

Adrià Franco recollint el guardó dels Premis Vinari dels vermuts 2023 a Reus | Foto: Mireia Comas

Adrià Franco és el propietari del negoci, i comparteix amb Vadevi la satisfacció d’haver rebut un premi que no s’esperava. “Ja considerava suficient premi haver entrat a la llista inicial de les 14 vermuteries“, que es van llistar gràcies a les recomanacions dels lectors d’aquesta capçalera. “Després estem entre les cinc finalistes, i ara, el premi; encara no m’ho crec”, comenta emocionat. Així i tot, agraeix a tothom qui li ha donat suport i que l’ha portat a fer podi en aquesta categoria dels Vinari.

Una vermuteria amb més de seixanta referències diferents

Lo Racó del Vermutenc va obrir portes el mes de juliol de 2021. Franco venia del sector de la distribució i el sector vermuter li era proper i gens aliè. Tant, que “a casa sempre hi tenia marques diferents, i era habitual que els amics vinguessen a fer el vermut a casa”. I entre això i que ve d’una terra en què fer el vermut és una tradició molt arrelada -“el diumenge sempre ha estat un acte gairebé sagrat“, dirà-, un dia em vaig preguntar, ‘i si obro una vermuteria?’

Lo Racó del Vermutenc té una àmplia varietat de productes | Foto: Perfil FB

El negoci és jove i durant un temps va haver de tancar per problemes de salut del propietari, però ara és un dels establiments més vius i actius de les Terres de l’Ebre. Hi tenen una oferta que supera la seixantena de marques diferents, la majoria catalanes, explica l’Adrià, però també en té de valencians, asturians, francesos i italians. “M’agrade tindre varietat i estic constantment buscant productes interessants per poder incorporar a la carta”, comparteix.

“Si algú entra al bar i diu que no li agrade lo vermut, ràpid el fem canviar d’opinió perquè entre el ventall segur que trobarà alguna cosa que li agrade”. Tot plegat, mentre s’acompanya algun dels aperitius estrella de la vermuteria com són les braves o els variats com el xanxullo, en el qual s’hi barregen patates gruixudes, olives farcides, piparres, musclos i salsa d’aperitiu.

La vermuteria està a l’Avinguda Constitució, 30 de La Ràpita i obre tots els dies de la setmana, sobretot en les hores pròximes al migdia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa