El període per votar candidatures ha finalitzat aquesta passada mitjanit, i avui ja tenim el nom de les vermuteries finalistes. Recordem estem davant un concurs 100% popular, en el qual fins i tot els locals que opten a millor vermuteria de Catalunya han estat a proposta dels lectors d’aquesta capçalera. Gràcies a les seves aportacions i posterior votació, aviat coneixerem el guanyador d’aquesta categoria inclosa als Premis Vinari dels vermuts catalans, concurs que anualment premia les millors referències vermuteres del país.
La llista inicial incorporava un total de 14 establiments que fan una important aposta pel vermut català en diversos punts del territori. Recollint-los tots en un llistat, es va obrir un període de temps per tal que, a partir de l’emissió de vots individuals, es determinés el podi dels projectes que optaran quina és la millor vermuteria de Catalunya de 2023. S’han rebut prop de quatre mil vots individuals.

Cinc finalistes, de cinc ciutats catalanes
Les cinc vermuteries finalistes, és a dir, aquelles que han rebut el nombre més gran de vots, són les següents (i no necessàriament en aquest ordre):
- La Vermood, de Granollers
- El Raco Vermutenc, de La Ràpita
- Cal Pere Tarrida, d’El Prat de Llobregat
- La Tafanera del Pàmpol, de Rubí
- La Malabarista, de Girona
Divendres 17 de març, el resultat definitiu
El certamen donarà a conèixer els guanyadors de l’any aquest pròxim divendres 17 de març a Reus. Serà en un acte presentat pel periodista del digital El Món, Quico Sallés, en el qual es donaran a conèixer les marques vermuteres que han destacat després d’un tast a cegues en les categories blanc, negre, reserva o innovador. També hi haurà una menció especial per al vermut que millor funciona en cocteleria gràcies, un any més a la col·laboració amb el Club del Bàrman de Catalunya i la reputada coctelera Mariona Vilanova.
Nou anys reconeixent la qualitat vermutera del país
Els Premis Vinari dels vermuts és un concurs que organitza el digital Vadevi amb l’objectiu de reconèixer la qualitat vermutera de Catalunya. Enguany, celebra la novena edició havent-se convertit en un dels certàmens de referència pels productors i embotelladors d’aquest tipus de begudes aromatitzades.