VadeVi
[vídeo] Tast comentat del Puresa Garnatxa negra 2016
  • CA

El Celler Cooperatiu Gandesa és una de les anomenades catedrals del vi, una de les construccions que a primers del segle XX va idear i aixecar l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell en resposta a la inquietud dels pagesos locals que van unir-se buscant un futur millor. Avui, a pocs dies de complir 103 anys d’aquells orígens -el 19 de febrer de 1919 es va fer l’encàrrec del projecte-, el celler continua mirant el futur amb ganes de seguir escrivint capítols a la seva història. També actualitzant i incrementant la seva gamma de vins.

La Cooperativa va començar a significar els seus vins embotellats amb la gamma Som Dinou, on es va apostar per posar en valor tant els vins de parcel·la com les vinyes velles dels socis de l’entitat. Ara, més recentment han volgut també reivindicar les varietats locals, les que singularitzen la Terra Alta apostant per una gamma de vins monovarietals, i també nascuts de les vinyes més velles del territori.

En aquest cas, la gamma ha sortit al mercat sota el nom de Puresa, i engloba elaboracions de garnatxa blanca, carinyena, morenillo i macabeu. També embotellen, sota aquest concepte, vins dolços (blanc i negre) i un ranci. I ara, recentment, han incorporat el 100% garnatxa negra donant també valor a aquesta varietat de raïm negre, que també té la seva presència en aquesta regió vitivinícola catalana.

En la conversa amb l’enòloga del celler Marta Garriga es desvetllen alguns dels secrets que singularitzen aquesta última Puresa, del qual se’n destaca que sigui un vi complex, voluminós, amb notes de criança evidents i que persegueix l’objectiu d’expressar al màxim la identitat de les varietats tradicionals de la Terra Alta.

Fitxa tècnica del vi:

  • Varietats: 100% garnatxa negra
  • Denominació d’Origen: DO Terra Alta
  • Elaboració: Elaborat amb raïm de vinyes de més de 50 anys, de sòl pobre i poc productiva. Fermentació controlada i maceració en acer inoxidable durant aproximadament 25-30 dies a 25ºC., posterior criança en bótes de roure francès durant 12 mesos.
  • Grau alcohòlic: 14,5%
  • PVP: 24€.
La Garnatxa negra és l’última incorporació a la gamma Puresa | Celler Cooperatiu Gandesa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa