VadeVi
Cava Jaume Giró Giró Xarel·lo x 100, un monovarietal molt polivalent
  • CA
Xarel.lo x 100

!–akiadsense–>

Jaume Giró Giró Xarel·lo x 100 Brut Nature Reserva

DO CAVA

PVP. aprox.: 12,95 euros

Etiqueta en català

Tel. 938 91 01 65

Mail.: [email protected]

Web: http://www.cavagiro.com

El Xarel·lo x 100 de Jaume Giró Giró és un cava que crida l’atenció pel disseny de la seva etiqueta. De seguida es veu que és una etiqueta singular i que el seu disseny no correspon a un estudi convencional. És un etiqueta desenfadada però elegant a la vegada, que transmet festa, joia, alegria,… i això que és totalment tipogràfica, sense cap altra imatge que els propis caràcters de la paraula xarel·lo. El secret? El disseny fet per l’estudi La Casa de Carlota. Aquest estudi de disseny està format per persones amb discapacitat intel·lectual i mental que treballen de forma totalment normalitzada amb joves estudiants de disseny, dissenyadors i directors d’art sèniors.

Dins d’aquesta ampolla tan xula ens hi trobem un cava monovarietal de xarel·lo procedent de vinyes ecològiques certificades. L’autor d’aquest cava són les caves Jaume Giró Giró de Sant Sadurní d’Anoia. Unes caves històriques de la capital del cava, situades al bell mig del nucli urbà i que actualment dirigeix l’enòleg Ramon Giró Gramona, tercera generació de la família. Tot i que porta el segell de cava reserva (més de 15 mesos de criança), l’ampolla que tinc al davant té prop de 50 mesos de criança en ampolla.

En destapar l’ampolla, un té la sensació que les lletres de l’etiqueta es posaran a ballar. Un cop oberta i servit a la copa, en aquest cas una Riedel Veritas Champagne, copa de la qual n’estic profundament enamorat per prendre escumosos a partir d’una certa criança, podem apreciar-li un bon despreniment de petites bombolles que acaben formant una efímera corona. És de color groc amb reflexos verdosos, clàssic d’aquesta mena de caves.

En nas ràpidament es manifesta com un cava diferent. Ens ofereix aromes de fruites que ens porten a les d’os estiuenques, préssec i albercoc, però ben madures i juntament amb alguns records de llevats, ens porten a pensar amb un criança més llarga del que és habitual. Unes aromes de pell de cítrics, unes notes anisades i uns tocs de sotabosc mediterrani ens ajuden a delatar la varietat, el xarel·lo tot completant el conjunt aromàtic.

Té una entrada en boca molt amable, aportant una bona frescor i amb un carbònic delicat i fonedís al contacte amb la llengua que li atorga una untuositat que el fa molt gastronòmic. Té un pas de boca sedós que ens deixa de bell nou les notes de fruita madura, les sensacions cítriques i anisades al mateix temps que unes subtils aromes evolutives, de certa brioxeria i d’alguna espècia dolça que ens recorden la seva criança. Final llarg de tacte sec.

Tot i que és un cava molt polivalent, és el cava que triaria per un esmorzar de brases. Un esmorzar d’aquells matiners amb una brasa de llenya d’alsina plena de costelles de xai, botifarres, cansalada,... bolets (si és la temporada), una amanida de tomàquets amb ceba tendra. Torrades de pa de pagès amb tomàquet o sense. Un bon oli d’oliva extra verge. Mongetes saltades amb all i julivert… i un bon all i oli potent, casolà, fet a la manera tradicional, sense ou. Plaer garantit!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa