VadeVi
La Fira del Vi de Falset becarà estudiants d’enologia del Priorat

L’Ajuntament de Falset ha anunciat la creació de beques Fira del Vi amb l’objectiu d’atorgar ajuts a alumnes que cursin els seus estudis a l’Escola d’Enologia Jaume Ciurana. En aquesta primera edició, la beca comptarà amb el suport del celler de Gratallops Álvaro Palacios, qui destinarà la recaptació de les visites que rebi el dissabte 30 d’abril i diumenge 1 de maig a aquestes beques.

Amb la instauració d’aquests ajuts es vol donar suport als alumnes del centre així com també reconèixer el paper fonamental que ha tingut i té l’Escola d’Enologia en la formació de professionals del sector, molts dels quals s’incorporen a cellers del territori, tant de la DOQ Priorat com de la DO Montsant.

Estudiants poden optar a beca gràcies a la Fira del Vi de Falset
Estudiants de l’Escola d’Enologia de Falset | bloc Jaume Ciurana

En aquest sentit, l’alcalde Carlos Brull i el mateix Álvaro Palacios incideixen en el fet que “l’Escola d’Enologia ha de continuar sent un pilar sobre el qual sostenir el futur del Priorat vitivinícola, una estructura necessària que cal cuidar i promoure”.

Les beques Fira del Vi, que es lliuraran en un acte durant el mes de juny, seran inicialment tres. La primera beca es destinarà a cobrir la matriculació d’un estudiant al primer curs del Grau Superior de Vitivinicultura. La segona, a un alumne que finalitzi el Grau Mitjà d’Olis i Vins i vulgui prosseguir la seva formació amb el Grau Superior de Vitivinicultura. La tercera beca concedirà dos ajuts a alumnes que hagin cursat el primer curs del Grau Mitjà d’Olis i Vins i iniciïn el segon curs del mateix grau.

Pel que fa als criteris d’adjudicació de les beques, aquests tindran en compte les notes dels alumnes, l’assistència a classes, la participació en fires del sector i la implicació en les activitats del centre, entre altres.

El celler que dona suport al projecte de la beca, obre portes excepcionalment

El celler Álvaro Palacios, que no ofereix de manera habitual visites al celler, les oferirà excepcionalment aquests propers dies dissabte 30 d’abril i diumenge 1 de maig, a les 11 h en tots dos casos. En total, hi haurà sis places disponibles per torn i el preu de les visites serà de 100€ per persona.

Les visites aniran a càrrec del responsable del celler, Oriol Castells, i inclouran una passejada per les vinyes, una visita al celler i un tast de vins. Les reserves s’han de sol·licitar a cultura@falset.org indicant dia de la visita i nombre de persones. L’adjudicació de les places es farà per rigorós ordre de petició. Únicament es podrà sol·licitar 2 places per petició. L’organització confirmarà als usuaris l’acceptació de la petició i el pagament previ de l’activitat.

La Fira del Vi també preveu sumar moltes d’altres activitats durant el cap de setmana del 30 d’abril i 1 de maig a Falset.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa