Els nous Milesimés Parcel·laris de Juvé Camps són una línia de caves que inclou els que fins ara es coneixien com a Antologia Monovarietal, el llegendari Milesimé Chardonnay elaborat amb els raïms procedents de la finca de Can Rius i el Blanc de Noirs Pinot Noir elaborat amb els raïms procedents de la finca Rieral, que a partir d’ara es dirà Milesimé Blanc de Noirs, tots dos amb la imatge totalment renovada i un nou cava monovarietal de xarel·lo elaborat amb els raïms procedents de la fina L’Olivera, el Milesimé Xarel·lo.

Aquesta trilogia de caves monovarietals, tots tres gran reserva, només s’elaboraran en anys excel·lents, moments en els quals la collita arriba a un estat de gràcia incomparable i és possible elaborar vins que transmetin aquest vincle únic amb l’origen: “Només quan l’anyada ens entrega els seus millors raïms és quan elaborem Milesimé, un regal de la natura que interpretem sent fidels al terrer i a l’estil Juvé & Camps”, comenta l’enòleg de la casa, Toni Cantos.

Per fer aquest canvi s’han triat les anyades 2017 pel Milesimé Xarel·lo i la 2018 pels Milesimé Chardonnay i Milesimé Blanc de Noirs. Dues anyades excepcionals en què s’han donat les condicions ideals en cadascuna de les parcel·les per elaborar aquests escumosos.

Anyades 2017 i 2018

La del 2017 va destacar per uns ceps vigorosos que s’havien desenvolupat en perfecte estat gràcies a les pluges de la tardor anterior i les reserves d’aigua que contenia el sòl. La verema va donar fruits d’alta qualitat i un magnífic equilibri, uns Xarel·los esplendorosos, perfectes per elaborar un escumós de llarga criança que es mantingui fidel a l’expressió de l’origen.

La collita del 2018 va ser pletòrica i generosa amb el Chardonnay de Can Rius i va fer fruits perfectament sans i equilibrats que han esdevingut vins sucosos i plaents. En el cas de la Pinot Noir, l’anyada va requerir la màxima cura per preservar la identitat d’aquest raïm, delicat i etèria, i obtenir una maduresa que s’expressa en el vi amb un caràcter vivaç i autèntic, amb un accent únic.

Aquests caves juntament amb el Reserva de la Família Rosé Edició Centenari 2018, presentat just abans de les festes nadalenques, La Siberia Gran Reserva Brut Nature 2012, un dels vaixells insígnia de la casa i els caves d’enoteca Milesimé Chardonnay 2007 i 2008, es van poder gaudir en un sopar per la premsa especialitzada celebrat aquest dimarts al restaurant Windsor de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa