Temps de Vi ha donat el tret de sortida oficial a la seva onzena edició anunciant, des de l’Espai Far de Vilanova i la Geltrú, les novetats d’aquesta cita imprescindible de l’enogastronomia que tindrà lloc del 10 al 12 de juny.
La principal novetat és precisament la tornada a la Rambla Principal de Vilanova després de dos anys de celebracions atípiques a conseqüència de la pandèmia. Enguany, Temps de Vi recupera la ‘normalitat’ i tot un programa ple de propostes musicals, sopars maridats i els tradicionals tastos en vaixell, un tret molt característic d’aquesta fira que sempre ha mirat cap a la mar i que ha apostat per difondre la cultura del vi i per relacionar-la amb la gastronomia i la cultura locals.

Vi, gastronomia i homenatges
Entre les activitats vinculades amb la gastronomia, d’aquesta edició hi destaca el tast maridatge en homenatge al gastrònom i compositor musical Pere Tàpies (diumenge 12 a les 12h al Restaurant La Fitorra), un concert gastronòmic on el menjar i el beure acompanyaran la música d’aquest cantautor, interpretada per Vidal Soler; i el maridatge de pa i vi de la mà de Jordi Morera al seu obrador, Espiga d’Or, que es podrà gaudir dissabte 11 a les 18h i a les 19h de la tarda.
Enguany torna també una de les activitats estrella de la fira, que són els tastos en vaixell. Hi haurà diferents propostes i horaris durant els tres dies de la fira en les quals els participants podran gaudir d’un tast de vins a bord que finalitzarà amb una sortida mar endins d’aproximadament una hora.
Temps de Vi recupera aquestr 2022 l’escape room organitzat pre Scaparium en col·laboració amb la DO Catalunya. L’experiència té el vi com a fil conductor i converteix el Museu Romàntic Can Papiol de Vilanova i la Geltrú en l’escenari d’aquest joc de misteri on es posen a prova els cinc sentits. L’activitat té una durada d’una hora i estarà oberta al públic els tres dies de la fira. Per poder participar és necessari reservar prèviament a través del web de Temps de Vi seleccionant el nombre de persones -un màxim de 7- en la data i horari escollit. Tots aquells que aconsegueixin superar la prova, obtindran com a obsequi una ampolla de vi.
Tornen els concerts a la Rambla
Enguany tornen també els concerts a la Rambla. La programació arrenca divendres a les 18h de la mà de Swing Gats, el relleu l’agafen el Domingus a l’escenari 1 a les 20h, per tornar després a l’escenari 2, a les 22h, i tancar la jornada amb Swing Engine.
L’oferta musical de dissabte arrenca a les 12h de la mà de This Traccion Band, que aniran recorrent tota la Rambla per animar la fira de bon matí. A la tarda, tornen els concerts als escenaris. A les 18h, a l’escenari 1, Amaiah; a les 20h, a l’escenari 2, Cool Cat Combo; i tanca la nit, a les 22h a l’escenari 1, D-Covers.
Diumenge serà de nou una marxin band l’encarregada d’aixecar l’ànim als primers visitants a la fira. En aquest cas serà Zebrass Band, que repetiran a la tarda, però ja a l’escenari 2, a les 18h. Els encarregats de posar el punt final a la carta musical d’enguany seran Djangolé, que actuaran a l’escenari 1 a les 20h.

Altres activitats
La voluntat de l’organització per a aquesta edició ha estat la d’omplir d’actes previs el calendari i descongestionar el cap de setmana de la fira. En aquest sentit, s’han programat activitats gairebé cadascun dels primers dies de juny amb la celebració d’un tast maridatge dels vins de Puig-Batet amb els productes de Patates Piqué, un dels patrocinadors habituals de la fira; sopars maridatges i un maridatge especial en un àtic secret. Els dies 3 i 4 de juny a partir de les 20:30h se celebrarà un maridatge singular on el vi i la gastronomia compartiran protagonisme amb les privilegiades vistes de la localitat vilanovina.
Diumenge 5 arriba un dels plats forts d’aquesta agenda prèvia a la fira, el tast Vinyes i Films, un concert on els vins tastats maridaran bandes sonores de grans pel·lícules com ara El Padrino o Entre Copas. Serà a les 12h a l’Hotel Cèsar.
Un cop entrada la setmana de la fira, tornen els tastos i els sopars maridatge. Així, dimecres 8 serà el torn de Parés Baltà. Un recorregut pels escumosos, blancs i negres de la casa, acompanyats de música en viu i una petita proposta gastronòmica. En aquest cas la cita és a les 19:30h a Viavi Vinoteca.
Dijous 9, a les 19:30h, serà el torn de les Malvasies de Sitges. La trobada serà al local de Temps de Vi i consistirà en un passeig pels diferents vins i elaboracions a base d’aquesta varietat autòctona.
I el mateix dijous, a les 20:30h, nova proposta de sopar maridatge, en aquest cas al Restaurant 1918 i amb els vins del celler Llopart, que maridaran l’excel·lent cuina marinera d’aquest emblemàtic restaurant vilanoví.