VadeVi
Casa Vermouth Padró, un lloc de pelegrinatge per als amants del vermut

La Casa Vermouth Padró, reconeguda com a Millor Iniciativa de Vermuturisme als Premis Vinari dels vermuts catalans 2023, és una iniciativa que té per objectiu donar a conèixer a fons aquest producte tan popular, però les interioritats del qual, en general, són poc conegudes. Des del municipi de Bràfim, al Baix Camp, la directora comercial de Padró i Família, Montse Bové, la defineix com una “experiència sensorial” en què el celler “obre les portes de casa” per explicar “com s’elabora el vermut” de la mateixa manera que, des de fa uns anys, es fa amb el vi.

Un projecte sorgit dels Premis Vinari

L’origen d’aquest projecte, explica Bové, és als mateixos Premis Vinari. En guanyar un guardó amb el Myrrha Reserva al principi d’aquests premis de vermuts, es van “revolucionar” i van pensar a fer coses diferents, posant-se a treballar per treure la gamma Padró Co. En treure’l al mercat, però, i tot i la bona rebuda, resultava difícil explicar “per què fèiem vuit vermuts diferents”, especialment de cara als comercials i els distribuïdors que els havien de vendre.

Padró i Família obren casa seva a tothom per tal que puguin descobrir els secrets de l'elaboració del vermut
Padró i Família obren casa seva a tothom per tal que puguin descobrir els secrets de l’elaboració del vermut

És així com van començar les visites al celler, per oferir formació. “Teníem l’espai, la casa, i ens hi vam posar”, recorda Bové. Després, però, van veure que ho podien obrir a tot el públic perquè el comprador final també pogués conèixer què hi havia darrere d’aquestes begudes. “Com es fa el vermut és el gran desconegut i, com més cultura hi hagi, més se’l podrà valorar”, apunta la directora comercial de Padró i Família.

Els visitants vénen, recomanen i repeteixen

“La gent que ve a casa veu com s’elabora el vermut”, explica Bové. “No el nostre, perquè la fórmula no s’explica”, apunta, rient, “però es pot entrar a la cultura del vermut com fa quinze anys es va entrar a la del vi”. Així, a la Casa Vermouth Padró s’expliquen els set passos de l’elaboració del vermut, com es treballen els botànics, com es tiren i treballen els vins… tot el procés, en una visita guiada que, afirma, els visitants “agraeixen”. “És una visita de dues hores que es fan curtes”, explica Bové, “i fins i tot hi ha gent que repeteix, cosa que vol dir que els agrada moltíssim”. A més, recomanen l’experiència a familiars i amics.

Casa Vermouth Padró és una iniciativa que, segons els seus organitzadors, va néixer en part gràcies als Premis Vinari
Casa Vermouth Padró és una iniciativa que, segons els seus organitzadors, va néixer en part gràcies als Premis Vinari

“Gràcies als Vinari som on som”

Tot plegat ha estat el que els ha fet mereixedors d’aquest Premi Vinari 2023 a la Millor Iniciativa de Vermoturisme. “Sempre estem molt contents de rebre aquests premis perquè són els primers que vam guanyar”, recorda. De fet, a la casa hi ha una paret només amb els Premis Vinari guanyats per Padró i Família. “Hem tingut una continuïtat i els tenim una estima perquè ens han empès a continuar treballant i a provar coses noves. Gràcies als Vinari som on som“, rebla Montse Bové.

Més notícies

Myrrha Rojo de Padró és el millor vermut negre de 2020

La medalla de plata d’aquesta categoria és per a Xifleta de Vermut Xifleta i el Premis Vinari de Bronze és per a Pedro Massana Negre Jove de Bodegas Pedro Massana.
:  - Mobile

Reserva Especial de Padró, millor vermut català del 2018

L'Institut Pere Mata de Reus ha acollit el lliurament de la quarta edició dels Premis Vinari dels Vermuts catalans
:  - Mobile

Ernest Padró (Vins Padró): “Rebre el reconeixement dels Vinari a Reus és una gran satisfacció”

El celler de Bràfim aconsegueix el guardó més important dels Premis Vinari dels Vermuts 2018 en la quarta edició del concurs
:  - Mobile

Montse Bové (Padró i Família): “El consum de vermut s’ha d’entendre com un hàbit saludable”

La responsable comercial del celler de Bràfim (Alt Camp) diu que els Premis Vinari van motivar l'equip a treure una nova gamma al mercat
:  - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a abril 02, 2023 | 12:03
    ton c. abril 02, 2023 | 12:03
    Home estaría bé que ens diguessiu on és aquesta casa oi?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa