Els millors sommeliers de Catalunya es disputaran el títol definitiu durant la Barcelona Wine Week (BWW). L’Associació Catalana de Sommeliers (ACS), entitat que gestiona el concurs, ha rebut una desena d’inscripcions de sommeliers que lluitaran el pròxim 3 de febrer per convertir-se en el Millor Sommelier de Catalunya 2025. Un total de cinc dones i cinc homes seran els participants d’aquesta nova edició del concurs que constarà de dues fases: al matí i a la tarda. L’organització ha confirmat que el guanyador serà coronat durant el sopar de la Nit del Sommelier.

En un comunicat, l’ACS ha assegurat que els participants s’enfrontaran a dues proves. En una primera semifinal, tots els participants faran dues proves a partir de les 10.00 hores a una de les sales de la fira del vi barcelonina. Primer un examen escrit i després un pràctic que consistirà en el tast comentat de tres begudes, dos vins i un tercer producte que hauran d’identificar. En concret, un dels tasts comentats dels vins s’haurà de fer en una llengua estrangera. En aquesta fase matinal eliminatòria el comitè tècnic seleccionarà els tres millors concursants, que seran els que passaran al final de la tarda.

A partir de les 15.00 hores, s’iniciaran les proves de la final davant de tots els companys i del públic assistent. Aquesta última prova pràctica comptarà amb una prova sorpresa, prova de servei, tast i identificació de productes, correcció d’una carta errònia, presa de comanda i maridatge, decantació, estil. El jurat professional que avalua les proves estarà format per sommeliers professionals i antics guanyadors del concurs. Tal com ha anunciat en un comunicat, amb aquest concurs, l’ACS “té com a objectiu desenvolupar i promoure el coneixement de la professió, el coneixement dels vins i productes gastronòmics de tot el món, així com reforçar els vincles, l’amistat i la col·laboració entre els professionals del vi”.

Imatge de l'examen per convertir-se en el Millor Sommelier de Catalunya 2024 / Cedida (ACS)
Imatge de l’examen per convertir-se en el Millor Sommelier de Catalunya 2024 / Cedida (ACS)

La llista de candidats

Albert Señor ha cursat els seus estudis de sommelieria a Grame Impuls i l’Escola Joviat de Manresa. Actualment, és sommelier al restaurant Quirat de l’Hotel Intercontinental de Barcelona.

Anna Casabona és sommelier i enòloga per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona; així com Diploma WSET4 i certificat per la Court of Masters Sommeliers de Londres. Sommelier i Wine Educator a Juvé & Camps Prime Brands, amb més de vint anys d’experiència al capdavant del càtering i botiga de vins El Rebost i set anys al celler de Capçanes. Al Concurs Millor Sommelier de Catalunya, Casabona ha estat segona finalista els anys 2024, 2023, 2022, 2019 i tercera finalista el 2018.

Cyril Vermuelen és sommelier per l’Hotel Escola de Ter Duinen de Bruges (Bèlgica) i certificat per la Court of Masters Sommeliers de Londres. Des del 2016 forma part de l’equip del Celler de can Roca (Girona) com a maître sommelier. El 2022 va obtenir el Premi a l’Excel·lència Jove Sommelier Vereeniging Vlaamse Sommeliers VZW.

Christian Betoret és sommelier per l’Escola Joviat de Manresa i ha cursat estudis de Direcció en Restauració per l’escola de negocis EADA de Barcelona. Actualment, és responsable d’esdeveniments i sommelier a Mas de la Sala a Sallent. Va ser tercer finalista del concurs Millor Sommelier de Catalunya 2024.

Chus Brion, és sommelier per l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona. Treballa com a assessora d’empreses del sector i també és col·laboradora habitual en la selecció de vins, olis i altres productes per als Supermercats Aldi.

Enric Garcia va cursar estudis de sommelier a l’Escola de Formació Professional Joviat de Manresa Amb experiència a la sala de diferents establiments. Actualment, és el sommelier del restaurant Els Casals de Sagàs (Barcelona).

Enric Santisteban és sommelier per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya i diploma WSET 2. Actualment, és el cap de l’àrea de vins al Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i gestiona la Taverna del Vinseum a Vilafranca del Penedès.

Isabel Cruz ha cursat estudis professionals de sommelier a la Universitat Nebrija (Madrid) i a l’Escola Superior d’Hoteleria de Barcelona. És formadora a la DO Cava, a Sherry Master González Byass, a la DOP Vinos de Jerez i Manzanilla. Actualment vicepresidenta i instructora al Museu del Vermut a Reus.

Laia Vico és sommelier per l’Institut Politècnic Nacional (IPN) de Ciutat de Mèxic, i compta amb formació en enologia de Vinexposium. Actualment, és propietària i gerent a Viavi Vinoteca, enoteca especialitzada en vins catalans, vins internacionals i destil·lats a Vilanova i la Geltrú.

Marta Farré és sommelier, Grau Superior de Direcció de Serveis en Restauració i Grau Mig de Cuina i Gastronomia per l’Escola Joviat de Manresa; així com diploma WSET2. Actualment, és sommelier a Wine Palace, però ha treballat a restaurants com a Petit Comitè (Barcelona), Almadraba Park Hotel (Roses) Compartir Cadaqués o Aürt Restaurant de l’Hotel Hilton Diagonal Mar de Barcelona.

Més notícies
Notícia: Els vins dolços: poesia enològica
Comparteix
De l’Empordà a València, passant per Navarra i la Catalunya Nord, els vins dolços combinen història, cultura i una experiència sensorial única
Notícia: Pots, l’empresa catalana pionera a l’Estat en la reutilització d’ampolles
Comparteix
La companyia de Marta Sainz demostra que la reutilització d’ampolles en el món del vi, és possible, però encara falta molta feina de consciència
Notícia: Els vins catalans perden el partit a Alemanya
Comparteix
Escumosos i tranquils perden força a Alemanya, una tendència que afecta a tot Europa | Els productors del territori comencen a interessar-se per nous mercats per diversificar-se
Notícia: Els vins tarragonins mariden els calçots de Valls
Comparteix
La DO Tarragona i l'IGP de Valls treballen conjuntament per demostrar que calçots i vi funcionen millor si van de bracet

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa