VadeVi
El celler U MÉS U elabora el millor escumós català segons Tim Atkin

Els escumosos catalans són reconeguts arreu del món. Tanta és la fama d’aquests productes catalans al planeta, que molts informes estrangers els tenen en compte a l’hora de repartir els seus premis. Tim Atkin és un Master of Wine i crític britànic que juntament amb el seu equip elabora anualment un estudi específic dels escumosos catalans. Aquest any, el Cava Cygnus Sador s’ha convertit en el guanyador del guardó de millor escumós de Catalunya en la categoria Entry Level de l’informe Catalan Sparkling Special Report 2025, una notícia que U MÉS U -el celler que l’elabora- ha celebrat i des de l’organització han assegurat que “rebre aquest premi és un testimoni de la passió i el coneixement de l’equip”.

Durant la Barcelona Wine Week, Atkin i el seu equip van desvelar els resultats del seu prestigiós informe. Segons ha publicat U MÉS U en un comunicat, “després d’un extens tast de més de 250 escumosos, el Cava Cygnus Sador va destacar per la seva elegància, finor i delicades notes de fruita, obtenint la millor puntuació de la seva categoria”. De fet, el reconegut crític Tom Hewson, de l’equip d’Atkin va confirmar en l’entrega de premis que el cava català del celler U MÉS U era “un bon exemple d’elaborador de Cava de gran qualitat que, fins ara, ha passat una mica desapercebut”.

 Cygnus Sador, del celler U MÉS U guanya el premi a Escumós Català de l’Any en la Categoria Entry Level al Report de Tim Atkin de Sparkling Wines 2025 / Cedida
Cygnus Sador, del celler U MÉS U guanya el premi a Escumós Català de l’Any en la Categoria Entry Level al Catalan Sparkling Special Report 2025 / Cedida

Amb un preu de 15 euros, Cygnus Sador es converteix en el preferit de la seva categoria per diverses raons, però la més reforçada per Hewson és “l’excepcional relació qualitat-preu“. “No sabia els preus mentre tastava aquests vins, així que va ser una molt agradable sorpresa veure que el Cava Cygnus Sador es troba en aquesta categoria”, comentava el crític britànic. A més, Hewson el descriu com un cava “de perfil melós i fi, amb aromes de préssec, mandarina i pera, que ressalta per les notes de fruites delicades”.

U MÉS U destaca en diverses categories

Més enllà de Cygnus Sador, altres escumosos d’U MÉS U també han destacat per les seves altes puntuacions. Segons el celler català, aquesta bona rebuda per part de l’informe mostra “la capacitat del celler de produir caves excepcionals en diferents estils i rangs de preu”. En aquest sentit, dos altres escumosos del celler han rebut una bona puntuació:

  • Rara Avis Larus 2021, amb 93 punts: reconegut com un dels millors caves prèmium de la regió, aquesta barreja de 50% Xarel·lo i 50% Pinot Noir va impressionar Tom Hewson que el va descriure com un escumós amb “aromes de Pinot Noir exquisidament purs, profunds i fragants, amb notes de pruna i mora que es fonen amb notes madures d’ametlla torrada, gingebre sec especiat i un fons cítric del Xarel·lo que destaca el millor de totes dues varietats.”
  • Cygnus Deneb 2021, amb 91 punts: El monovarietal de Xarel·lo sense sulfits ha sigut reconegut pel seu caràcter mineral, oferint sabors de poma verda madura, llimona amarga i fonoll, amb una salinitat marina que potencia la seva frescor. “Elaborar Caves sense afegir sulfits pot implicar una evolució ràpida, però no és el cas en aquest Cava, que està molt ben trobat gràcies a la feina d’U MÉS U”, va explicar Hewson.
Més notícies
Notícia: Vinyes de Barcelona, el primer vi blanc de la capital catalana
Comparteix
El vi monovarietal de Xarel·lo ja es pot comprar a botigues i vinoteques de Catalunya | L'elaboració de la beguda ha estat possible gràcies a una iniciativa de micromecenatge que va començar el 2021
Notícia: Abadal presenta un nou rosat que recupera varietats tradicionals del Bages
Comparteix
El vi representa la voluntat del celler de donar continuïtat a la seva línia de treball centrada en la reivindicació de raïms històrics del Pla del Bages
Notícia: 5 llibres per maridar amb vins: recomanacions literàries de copa
Comparteix
Muntsa Fernández, fundadora de La Llibreteria de Gelida, selecciona cinc lectures imprescindibles per a aquest any
Notícia: El vi enllaunat: la nova revolució que sacsejarà el sector vitivinícola
Comparteix
CAN-VI és el projecte de vi enllaunat català que encara busca la manera de fer-se un lloc en el mercat nacional mentre triomfa al mercat internacional

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa