VadeVi
[vídeo] La Clara i en Jaume de La Gastronòmica recomanen Empordà
  • CA

Els companys de La Gastronòmica, Clara Antúnez i Jaume Montanyà, estan omplint la seva particular panera de Nadal i, entre els productes seleccionats, no hi falten els productes de proximitat i vins que s’elaboren a pocs quilòmetres de casa.

Tots dos han volgut sumar-se a la iniciativa de Vadevi de compartir una recomanació per posar un vi català a taula per gaudir, malgrat sigui en petit comitè i amb molta cura i responsabilitat, d’uns dies de festa que tot just tenim a tocar. La seva proposta és precisament un vi nascut de terres empordaneses. En aquest vídeo, en donen més detalls.

La sommelier Clara Antúnez recomana s’Alou, de Vinyes dels Aspres

La proposta, que es detalla al vídeo, és el s‘Alou. Un vi negre amb Denominació d’Origen Empordà que elabora el celler Vinyes dels Aspres, a Cantallops, a partir del cupatge de diverses varietats, entre les quals, hi destaquen la garnatxa negra i la carinyena. “Gaudireu molt amb aquest vi”, comenta la sommelier, perquè “és l’expressió més golosa i afruitada de la garnatxa negra en terres de llicorella”. A més a més, afegeix, és un producte on David Molas, l’ànima del celler, qui posa en cada ampolla “una fotografia del paisatge de Cantallops“.

El tàndem de la Gastronòmica ofereix i organitza activitats de divulgació i gaudi on no hi falta el producte local i el vi de proximitat. Si feu un cop d’ull a la seva web, podreu inspirar-vos i viure experiències que combinen productes, mar i muntanya. Repetim, amb cura i tota la moderació i responsabilitat que requereix la situació sanitària actual.

RECUPERA TAMBÉ altres recomanacions per omplir de vi català les nostres taules.

  • El sommelier Ramon Roset recomana vins escumosos rosats, “molt atractius i gastronòmics”
  • El periodista Òscar Pallarès tria el Legítim, un vi d’Alella, per destapar i compartir aquests dies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa