VadeVi
Sis vins rosats catalans fan podi al Concurs Mundial de Brussel·les

El concurs va reunir una cinquantena d’experts tastadors de vi d’arreu del món a Montpeller. I superades les sessions d’avaluació de tots els productes, a partir de tastos fets completament a cegues, s’han determinat els primers podis del Concurs Mundial de Brussel·les de la modalitat de vins rosats. En aquesta ja tercera edició de l’spin off dedicada en exclusiva a aquesta tipologia de vins, s’han premiat amb medalles de plata, or i gran or productes elaborats en 25 països diferents.

El Concurs Mundial de Brussel·les 2023 ja ha tastat i presentat resultats dels vins rosats | Foto: CMB

Un gran or i cinc plates

Entre els podis, hi destaquen sis vins rosats, tranquils i amb bombolles, que s’han produït a Catalunya. Un d’ells, fins i tot ha rebut la màxima distinció del certamen, una medalla gran or; els altres cinc, marxaven amb una medalla de plata. Recuperem a continuació el llistat dels guanyadors.

Medalla Gran Or:

Medalla de Plata:

  • Segura Viudas Brut Rosé Cava, d’Heretat Segura Viudas
  • La Montsec Rosada 2021, del Celler Montsec
  • Sot Neral Rosat 2022, de Carviresa
  • Cava Jaume Serra Rosat, de J. García Carrión
  • Vila-Closa Rosat 2023, del celler la Botera

Podeu recuperar aquí els podis complets de vins rosats que han rebut medalla al Concurs Mundial de Brussel·les en la seva edició de 2023.

El Concurs Mundial de Brussel·les, que també ha avaluat recentment els monovarietals de sauvignon, prepara les pròximes trobades per continuar premiant les diverses categories de productes que competeixen al certamen. Aquest pròxim mes de maig tindrà lloc la trobada a Pôrec, a Croàcia, on poc més de 300 professionals del sector posaran nota al gruix de vins corresponents a les categories blancs, negres i escumosos d’arreu del planeta. En la darrera edició, el concurs va rebre la participació total de més de 10.000 referències diferents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa