VadeVi
Últimes novetats que s’incorporen al mercat del vi català

Els cellers d’arreu del territori vitivinícola de Catalunya continuen donant vida al sector del vi tot presentant noves anyades o fins i tot anunciant l’entrada al mercat de noves tipologies o etiquetes renovades. En recollim algunes de les més recents.

Vicenç Ferré, a la dreta, durant la presentació de la nova gamma Colldecabra | Foto: Mas Vicenç

Mas Vicenç presenta nova gamma, ‘Colldecabra’

El Celler Mas Vicenç, situat a Cabra del Camp, ha embotellat dues novetats que surten al mercat sota la gamma Colldecabra. Es tracta d’un blanc i un rosat amb bombolles que s’han elaborat seguint el mètode ancestral.  

El Colldecabra blanc es fa a partir de la varietat macabeu collida de la vinya de ‘cal Pipet’; i el Colldecabra rosat neix d’una garnatxa negra que prové d’una finca a peu de celler que s’anomena l’Adserà. Els nous escumosos ancestrals es poden adquirir a través dels canals habituals de distribució del celler, com són les botigues especialitzades del territori o la mateixa botiga física i en línia de Mas Vicenç.

Clos Ancestral fet amb la varietat pirene | Foto: Família Torres

Família Torres presenta el Clos Ancestral fet amb forcada

Família Torres presenta el nou vi de la gamma Clos Ancestral. Després de l’estrena fa un parell d’anys amb un negre del Penedès elaborat amb el raïm prefil·loxèric moneu i els autòctons ull de llebre i garnatxa, Clos Ancestral suma ara un blanc ecològic elaborat majoritàriament amb la varietat ancestral forcada, emparat també sota la DO Penedès, que es converteix en el cinquè exponent del projecte de recuperació de varietats ancestrals iniciat fa 40 anys per Família Torres.

Forcada és l’única varietat blanca ancestral de les més de cinquanta recuperades per Família Torres. Autoritzada per la DO Penedès el 2018, aquest és el segon vi d’aquesta varietat que existeix al mercat, ja que compten també amb un monovarietal de petita producció destinat a l’alta restauració. Sigui com sigui, el Clos Ancestral blanc 2022 procedeix principalment de la finca Mas Palau, unes vinyes de sòls argilo-calcaris profunds de color vermell, situat a més de 500 metres d’altura a l’Alt Penedès.

A més dels dos vins Clos Ancestral, Família Torres també elabora amb varietats ancestrals recuperades Grans Muralles (DO Conca de Barberà), un cupatge de querol, garró i altres varietats autòctones, i dos monovarietals experimentals de producció limitada Forcada (DO Penedès) i Pirene, procedent del Prepirineu. Preu recomanat: 16,75 €. Pot adquirir-se aquí.

La nova anyada del Petit Arnau de Loxarel renova imatge

El celler Loxarel acaba de treure al mercat l’anyada 2022 del seu vi rosat, el Petit Arnau i ha sortit amb imatge renovada. Des d’ara es presenta en ampolla tipus borgonyona per unificar la línia dels vins tranquils del celler i l’etiqueta s’ha readaptat al nou envàs per donar-li més visibilitat.

El Petit Arnau és un vi rosat que s’elabora amb garnatxa i merlot de les vinyes d’alçada que Loxarel té a la zona del Pla de Manlleu. S’elabora amb partir de maceracions molt curtes amb la pell per aconseguir un color rosa pàl·lid. Del Petit Arnau 2022 n’han sortit al mercat 4.500 ampolles que ja estan disponibles al comerç especialitzat i a la botiga del seu lloc web a un preu de 9,15 euros.

Les ‘Ales’ de Terra Remota, nova imatge i acreditació ecològica

Un blanc, un rosat i un negre, tres vins joves conformen la gamma ‘Ales’ de Terra Remota, nascuda el 2018. Són vins on mana la garnatxa, que en aquest cas se selecciona i elabora perquè hi destaqui tota la frescor que pot donar.

Ara els Ales es presenten amb una etiqueta nova. L’escenògraf Diego Méndez i la grafista Paula González són els autors del disseny d’aquesta nova presentació que “vesteix de color les noves etiquetes d’Ales Blanques, Roses i Negres, amb fons de colors molt primaverals on destaca una gran ala transparent, lleugera i cristal·lina, a punt d’alçar el vol”, en paraules del mateix celler. Tots tres són vins elaborats amb raïms de la Terra Alta, procedents de parcel·les que es treballen amb els criteris ecològics i que ara ja tenen l’acreditació que ho certifica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa