VadeVi
Un escumós del Penedès excel·leix al concurs internacional ‘Decanter’

Fa dos anys que va irrompre en el mercat per primera vegada; i les dues anyades han convençut el jurat de la revista Decanter, que li ha atorgat 97 punts sobre cent, una puntuació que li permet accedir “al selecte club” dels Best in show -literalment, els millors de l’espectacle-, fent referència als vins que han obtingut la millor puntuació del certamen que organitza anualment el rotatiu britànic.

El Corral Cremat és un escumós de llarga criança del celler Albet i Noya | Foto: cedida

Estem parlant del Corral Cremat del celler Albet i Noya, considerat un dels cinquanta millors vins del món, que han destacat per puntuació entre més de 18.000 referències procedents de 57 països diferents, que enguany competien al certamen.

Segons el jurat, i en paraules que ha recollit el mateix celler penedesenc, el Corral Cremat 2012 és un “gran exemple per conèixer el potencial dels escumosos de qualitat a Catalunya“, i en destaca la frescor amb “notes de fruites d’os, herbes dels prats d’estiu i perfums de flors silvestres”. El Corral Cremat és l’únic vi català amb el segell ‘Best in show’ i l’únic vi escumós de l’Estat en arribar a la màxima categoria.

La finca del Corral Cremat d’on surt l’escumós de llarga criança | Foto: Albet i Noya

Un Clàssic Penedès, monovarietal de xarel·lo i amb 10 anys de criança

El Corral Cremat 2012 és un Clàssic Penedès elaborat 100% amb la varietat xarel·lo i que surt al mercat després de fer més de 10 anys de criança. Prové d’un paratge que duu el seu mateix nom al bell mig de les muntanyes d’Ordal, un conjunt de parcel·les, en forma d’amfiteatre, envoltades de boscos i orientades al sud. El nom de Corral Cremat fa referència a un incendi que va tenir lloc l’any 1948 al corral de l’antic mas del Maset de Dalt, ubicat al capdamunt de la vall i deshabitat des de 1930.

Més notícies
Notícia: [vídeo] Albet: “Les varietats resistents dignificaran la feina del pagès”
Comparteix
Parlem amb el propietari i director tècnic del celler Albet i Noya sobre el passat, present i futur del sector, marcat per la seva trajectòria, la seva visió del sector de les bombolles i el projecte de varietats resistents
Notícia: Albet i Noya fa camí cap a la viticultura ecològica de muntanya
Comparteix
El celler de Sant Pau d'Ordal treu al mercat el primer vi elaborat amb varietats experimentals
Notícia: Albet i Noya finalitza el Celler de l’Era amb 130 plaques solars
Comparteix
Finalitza així les obres d'aquestes noves instal·lacions que dedicaran a la recepció de raïm i fermentació dels seus vins ecològics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa